Yeni Kia Rio - fiyat, performans ve özellikleri

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Son günlerde sıkça reklamlarını duyduğumuz Yeni Kia Rio'nun özellikleri dikkate değer ölçüde yenilenmiş ve güçlendirilmiş.

Az yakıt tüketen, daha çevreci, güvenli ve konforlu Yeni Rio’nun vaadi her şeyiyle unutulmaz bir sürüş keyfi iddiasıyla ortaya çıkıyor. Model ve donanıma göre fiyat aralığı 24.750 TL - 45.250 TL arasında değişiyor.

Yeni Rio 220 Nm tork üreten 90 Ps gücündeki düz vites 1.4 dizel motor, 120 Nm tork üreten 85 Ps gücündeki düz vites 1,25 benzinli motor, 137 Nm tork üreten 109 Ps 1.4 otomatik vites benzinli motor seçenekleriyle tüm beklentilerinizi karşılayacak alternatiflere sahip...

17 inç alaşım jant, katlanabilir elektrikli ve sinyalli yan ayna, sunroof, projeksiyon tipi ön far, led tipi gündüz farı, eve kadar aydınlatma ve karşılama sistemi ile karanlıkta otomatik devreye giren ön far özellikleriyle Yeni Rio, Kia’nın en gözde tasarımlarından biri olmaya aday...

Otomatik klima, supervision gösterge paneli gibi donanımları üst seviye konfor sağlamak amacıyla Yeni Rio’ya eklenmiş. Müzik ve sürüş keyfini beraber olması için direksiyondan kumandalı Radyo, CD, MP3 çalar ve AUX&USB&iPod girişleri ile de sürüş keyfi arttırılmış.

Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HAC) yokuşta kolay kalkış sağlıyor, Elektronik Stabilite Programı (ESP) virajlarda savrulmayı önlüyor, Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) kaygan zeminlerde patinajı engelliyor.

Elektronik Fren Gücü dağılımı (EBD) destekli Anti Bloke Fren Sistemi (ABS) sayesinde artık her tekerleğe eşit fren gücü dağılımı yaparak tekerleklerin fren sırasında kilitlenme olasılığını sıfıra indirgeniyor. Ayrıca Yeni Rio Fren Destek Sistemi (BAS) ile acil durumlarda fren gücünü artırıyor. Acil fren sinyali (ESS) ile de arkadaki araçlar uyarılarak güvenlik sağlanıyor.

Keyifli sürüş için yağmur sensörü, ve soğutmalı torpido özelliklerini de eklenerek yeni Rio’da tüm beklentiler karşılanmaya çalışılmış. 6 hava yastığı, HAC, ESP, TCS, EBD destekli ABS, BAS özellikleri mevcut.

Yeni Kio Rio Fiyat Listesi

ModelVitesMotor HacmiYakıtGüçFiyat
Yeni Rio Hatchback NATTYDüz1.25Benzinli85 ps34.750 TL
Yeni Rio Hatchback FANCYDüz1.25Benzinli85 ps37.350 TL
Yeni Rio Hatchback FANCY ATOtm.1.4Benzinli109 ps42.250 TL
Yeni Rio Hatchback SPORTY ATOtm.1.4Benzinli109 ps45.650 TL
Yeni Rio Hatchback NATTYDüz1.4Dizel90 ps39.050 TL
Yeni Rio Hatchback FANCYDüz1.4Dizel90 ps41.750 TL
Yeni Rio Hatchback SPORTYDüz1.4Dizel90 ps45.250 TL

Yenilenen tasarımıyla ilgi çekici bir model haline gelen Kia Rio, girdiği Euro Ncap çarpışma testinden 5 yıldız alarak güvenlik konusunda da kendini kanıtladı.


Önden çarpışma testinde Kia’nın yaşam kafesi stabil kaldı. Mankenlerin diz ve uyluk bölgesinde iyi bir koruma görüldü. Rio benzer korumayı farklı boylardaki mankenler ve değişik oturma pozisyonlarında da tekrarladı. Yan bariyer testinden maksimum puanlarını alan Rio, mankenin vücudunun tamamını *mükemmel şekilde korudu. Yan direk çarpışma testinde sürücüyü iyi bir şekilde koruyan Rio, yine iyi puanlar almayı başardı.

Arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı Kia Rio koltukları mükemmel bir koruma gösterdi.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kia son dönemlerde gerçekten kayda değer atak yaptı. Gerçi beni bilen bilir küçük arabalarla işim olmaz :) Kia'nın daha çok yeni SUV modeli Sportage ilgimi çekiyor yeni kasasıyla hakikaten göz dolduruyor :) Bundan sonraki arabam muhtemelen sportage modeli olacak. Hakikaten çok köklü değişiklik yapıldı SUV modelinde. En çok şikayet edilen yakıt tüketimi sorunu da yeni modelde giderilmiş. Yeni Rio'yu görmedim sadece çok reklamını duyduğum için konuyu ekledim. Ama eski modeli ilgi çekici birşey değildi.
 

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
Bende görmedim ama görenler iç donanımının tanıtımlarla alakası olmadığını çok kötü olduğunu söylüyor..Tabi görüp denemek başka
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
beyler bence araca binmeden denemeden karalamayın.. en büyük sorun ön yargılar.. kıa audi ve wv den transfer ettiği müğendislerle ki bunlardan biri otomobilin babası olarak bilinen baş tasarımcı Peter Schreyer yer alıyor. kalite konusunda sportage yeni seride kullandığı malzeme ile aynı aracın içi sanki bi uçak kokpiti gibi ve sınıfının en geniş ve en donanımına sahip.. 8 etap tarafsız tanıtım ve test izlemenizi tavsiye ederim..ben 8 aydır rıo fancy 1.4 otomatik kullanıcıyım ve hiçte satmaya niyetim yok.. araçta esp dob aırmatıc klima gibi bi üst sınıfta olmayan donanımlar mevcut en bazı bile esp ve 16 inç çelik jantla satışta.. ki sizin önerdiğiniz araçların otomatik vites ve bu denli donanımlılarıda 50 bn tl nin üzerinde araç 1.4 ama 110 beygir aracımda lpg var ve ortalama 1.8 kuruş yakıt tüketimine sahip ki litre fiyatı 2.9 tl.. servis olayında wv pasat vardı bundan önce servise gitmeye korkuyordum kıa ise bütün bakımı yağ filtre polen hepsı sadece 200 tl bence karalamak yerine en yakın baiye gidin ücretsiz test aracına binin ve sonra gelin yorum yapınn..
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
ne garip ilk beş sırada en çok araç satanlar wv fort fiat.. diyorlar ama kimse şunu hesap etmiyor..
burası çok önemli...
bu markaların ticari araçlarını bi çıkaralım bakalım kalan araç satışlarıyla diğer markaları kıyaslayalım da hep baraber görelim kim ilk 5 de..
dobla fıorino cadyy transportr carevella connect transit nemo berlingo kango ducato sokatu..
liste uzar gider e nerdeyse her firmacı çalışan işletmeci yuk taşımak için birer ikişer almış bu araçlardan adı üstünde bunlar kamyonet be bunların satışlarını bi çıkaralım bakalım sadece araç satışlarına bakalım..
lütfen biraz mantık yürütün insanların karalamalarına kulak asmayın..
herkese kazasız günler..
 
Top