Forum Sisteminde Yenilikler

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Forumda bazı bölümlerdeki ifadeler tam olarak karşılanmadığı için hangi konuyu nereye açacağımız konusu bazen sıkıntı olabiliyor arkadaşlar. Bu nedenle bazı bölümleri Güncel Haberler altına aldık...

Güncel Haberler
  • Operatör Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
    • Kripto Para Dünyası
Bölüm ve kategoriler
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Sohbette kişiye özel mesaj gönderme

Aslında forum anasayfasında bulunan sohbet alanımızda özel mesajlaşma alanı da bulunuyor anca normal sohbt alanında da kişiye özel (sadece ilgili kişinin görebileceği) mesaj gönderebilirsiniz.

Henüz cep telefonunda test etmedim ama masaüstü görünümde şu yolu izliyoruz.
  • Sağ taraftaki kişi listesinde özel ileti göndereceğiniz nick üzerine tıklayın.
  • Açılan menüden "Kişiye özel" satırına tıklayın.
  • Artık konuşma satırına otomatik olarak eklenen kod sonrası yazdığınız mesaj sadece ilgili kişi tarafından görülebilir. Sohbette aktif olan diğer üyeler bu mesajı göremez.
Özel konuşma yöntemi



Bu kodu manuel olarakta satıra yazıp mesaj iletebilirsiniz ancak zor zor olacaktır.
 

r0se

Forum Onuru
Özel üye
Anlık önemli bişey yazmaya iyi ama yanda hemen özel mesajlaşma varken kullanılmaz sanırım. Mobilden denemiştim olmamıştı ama seçeneklerden masaüstü sitesi yapınca yapılıyor

74458


Dediğim gibi sohbet sırasında o anlık bişey yazmak için iyi ama normal olarak kullanımı zor ve gereksiz. Yinede bulunsun :D eline sağlık.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Foruma resim ekleme konusunda yeni düzen:

Artık 5 MB boyutuna kadar resimleri eklenti olarak foruma yükleyebilirsiniz. Sanırım bu boyut cep telefonları ile yapılan tüm standart çekim boyutlarını kapsayacaktır. (4:3 ve 1916:9)

Bu aynı zamanda resimleri nereye uplad edebilirim sorununu da ortadan kaldıran bir özellik. Hem konuşma alanlarında hem de forumda bu özelliği kullanabilirsiniz.

Tüm konu ve mesajlarda resim yükleme özelliğini kullanmanızı öneririm, dışarıdan eklenen resimlerin yarısından çoğu bir süre sonra kırılıyor. (Gif dosyalara desteğimiz artık yok dış linkten ekleyebilirsiniz. :) )

Bu özellik dosya yolu gösterme, sürükle bırak, veya direkt çekim yapıp upload özelliklerini destekliyor.

Yüklediğiniz resim genişliği 880 px genişliğinden daha fazla ise otomatik olarak 880 px genişliğe hizalanır. Yükseklik olarakta 1600px desteklenmekte.


Neden 880 px diye aklınıza soru gelebilir. Bunun nedeni forum gösterim alanının (masaüstü) 880 px genişliğe uygun olmasındır.
74526



Not: Kopyala/Yapıştır ile eklenen konu içlerinden mesajlarında otomatik olarak foruma eklenmesi özelliğini test etmeye başladım. Bu demektir ki artık forumda bu test sürecinde dışarıdan resim eklemek mümkün olmayacak.
 
Top