• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yemin Etmemeye Özen Gösterin

cemree

=)=)
V.I.P
Bir yeminin ne kadar ağır yükümlülükler getirdiğini biliyor musunuz?:him

Yemin etmek, gün içinde pek çoğumuzun, bilinçli ya da bilinçsiz başvurduğu bir yol. Bazen, sadece dilimiz öyle alıştığı için öyle söyleriz. Oysa en basit bir ''Vallahi'' cümlesi bile, bir Müslüman olarak ağır yükümlülükler altına girmemize neden olur.

Yemin ettiğimizde Allah'ın adını anmıyor olsak bile, eğer içinde yaşadığımız toplumun kutsal değerlerini şahit tutuyorsak, yine yemin etmiş sayılırız. Örneğin; ''Ekmek Çarpsın'', ''Anam Avradım Olsun''.

İslam dininde yemin etmek mubah bir davranış olarak kabul edilse de, edilmiş yeminlerin sorumluluklarını yerine getirememe riski oldukça yüksektir. Dolayısıyla iyi bir Müslüman'ın yemin etmekten kaçınması tavsiye edilir. Kur'an-ı Kerim'de, "Yeminlerinizi koruyunuz" (el-Mâide 5/89) ve "Allah adına yaptığınız ahidleri yerine getirin. Allah'ı kefil tutarak kuvvetlendirdikten sonra yeminlerinizi bozmayın. Şüphesiz ki Allah yaptıklarınızı bilir" (en-Nahl 16/91) buyurulur.

Düşündüğümüzden çok daha ağır bedelleri olan yeminden kaçınmanın en güzel yolu, zaten tavsiye edildiği üzere, sözüne güvenilen ve çevresi tarafından böyle tanına biri olmak. Peygamberimiz Hz. Muhammed, Muhammed ül Emin (Güvenilir Muhammed) lakabıyla bize en güzel örneği teşkil etmiyor mu?
 

cemree

=)=)
V.I.P
yalan söylerken bile yemin etmekten hiç çekinmeyenler var bunun sebebini anlamış değilim ama sanırım bir kısım yeminin büyüklüğünü anlamını kullanıldığı yeri çok iyi bildiği için insanlar yemin ettiğinde onlara güveniyor bunun farkında olup yemini yerli yersiz kullananlar ise karşısındaki böyle tavlamaya ikna etmeye çalışıyor ...
 
Top