"Yedi Tepe İstanbul" New York'ta

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Moda tasarımcısı Mehmet Köymen, New York'ta devam eden Moda Haftasının son günlerinde "Yedi Tepe İstanbul" adlı defilesini sergiledi.
Moda tasarımcısı Mehmet Köymen, New York'ta devam eden Moda Haftasının son günlerinde "Yedi Tepe İstanbul" adlı defilesini sergiledi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın eşi Lale Apakan, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve Eşi Feruze Samsar'ın da izlediği defileye Amerikalı ve Türklerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Defile New York'un ünlü gece kulüplerinden Slate'de düzenlendi.

Defilenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Köymen, New York'da ikinci kez defile yapmanın mutluluğunu yaşadığını kaydederek şunları söyledi:

"Koleksiyonumu, İstanbul'un 800 yüz yıllık geçmişinde, yedi tepesinden bakıldığı zaman görünen renklerden oluşan renk yelpazesinde hazırladım. Aynı tarihlerde de bizim İstanbul Moda Haftası var, fakat ben tercihimi New York'tan yana kullandım, burayı artık kendi ülkem, kendi şehrim gibi görüyorum. Çünkü gerçekten çok Amerikalı dostum, arkadaşım var."

New York'ta 30 parçasının sergilendiği bu koleksiyonun çok özel bir koleksiyon olduğuna dikkat çeken Mehmet Köymen, "Aynı parçalar İstanbul'da da bir vakıf yararına sergilenecek. Arkasından Ankara'da 'rett sendromlu' çocuklar yararına sergilenecek. Aralık ayında Moskova'ya gidiyorum, Moskova'da da bu koleksiyonu sergileyeceğim. Çabam, her gittiğim yerde sosyal sorumluluk projesi yapmak" şeklinde konuştu.

Koleksiyonu hazırlarken esin kaynağının Türkiye'nin geçmişi ve Osmanlı medeniyeti olduğunu anlatan Mehmet Köymen, "Koleksiyonlarımı geçmişin izlerini araştırarak yapıyorum, fakat amacım çağdaş Türk kadınını, laik Atatürkçü Türk kadınını, dünyaya duyurmak, onun çağdaş çizgisini dünyaya anlatmak" dedi. - NEW YORK

(Anadolu Ajansı)



image.jpg


image.jpg


image.jpg


new_york_ta_yedi_tepe_istanbul_ruzgari_2011_09.jpg
 
Top