Yaşlanmanıza sebep olan 10 şaşırtıcı şey!

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
8203007.jpg


ESKİMİŞ MAKYAJ ÜRÜNLERİ

Kozmetik ürünlerdeki koruyucuların zamanı geçmiş olabilir ve elinizi her sürdüğünüzde bakteri birikmiş olabilir. Bu durum da cildinize fayda yerine zarar verir. Son kullanma tarihine sadık kalın, ürünlerin kokusunda veya renginde değişim olursa hiç düşünmeden çöpe atın.

8203011.jpg


MAKYAJLA UYUMAK


Filmlerde kadınlar ne kadar kusursuz uyanıyor değil mi? Yüzü dinç, hiç göz altı morlukları falan yok, hayat gerçekten onlara güzel. Ama gerçek hayatta o şekilde bir makyaj uyusak sabaha muhtemelen rock yıldızı Courtney Love gibi uyanırız. Gece yatmadan makyajınızı mutlaka çıkarın ve gece cildinizin yenilenmesini sağlayın.

8203017.jpg


ALKOL TÜKETİMİ


Alkol vücuttaki suyu tutar ve cildiniz canlılığını kaybeder. Cildiniz nemini kaybettiğinde hücreler arasında besinler taşınamaz ve toksinler atılamaz. İçtiğiniz her kadeh için bir bardak su tüketin.

8203020.jpg


SU YETERLİ OLMAYABİLİR!


Günde 8 bardak su içersek, sekiz kere tuvalete gideriz. Daha fazlası için su oranı yüksek sebze meyveleri de tüketmelisiniz.

8203022.jpg


SİGARA İÇMEK


Kötü kokulu, ölümcül ve sizin düşmanınız. Sigara içmek cildin esnekliğini kaybetmesine neden olur ve kırışıklıkları arttırır. Sigara içmeyin!

8203023.jpg


HAVA KİRLİLİĞİNDE...


Serbest radikaller dediğimiz zararlı oksijen atomları, hücre yapılarına zarar verir. Vücudumuz doğal olarak antioksidan üretse de, gündelik hayatta o kadar kirliliğe maruz kalıyoruz ki cildimiz de bu durumdan payını alıyor. Beslenmenizde antioksidan içeren gıdalara yer verin.

8203024.jpg


UYKUSUZLUK


Uyku, cildimiz için onarıcıdır ve fiziksel ve zihinsel sağlığımız için çok önemlidir. Güzellik uykusu bilimsel bir gerçektir. Günde en az 8 saat uyuyun.

8203025.jpg


YANLIŞ BESLENME


Sebze, meyve, doğal yağlar içeren beslenme tarzı sizi hem kanserden hem de yaşlılıktan korur. Beslenmenizde mutlaka sebze, meyve ve doğal sağlıklı yağlara yer verin.

8203026.jpg


İÇERİĞİ AĞIR ÜRÜNLER


Cildinizde çok fazla ürün kullanmanın gözle görülür bir etkisi olabilir. Doğru ürünü seçmek için uzman yardımı almalısınız. Çok etkili, ağır kokulu ürünler cildinize zarar verebilir. Nemlendirici, antioksidan ve antienflamatuar ürünleri tercih edin.

8203009.jpg


SAĞLIKLI BRONZLUK

Kırmızı ve soyulan bir cilt hem seksi değildir hem de çok sağlıksızdır. Cildinize renk katmak istiyorsunuz ancak unutmayın, 'sağlıklı bronzluk' diye bir şey yok. Bronzlaşma, cildin güneş ışınlarına verdiği tepkidir. Kolajen ve elastin dokusu kaybına neden olur ve kırışıklık oluşur. Mevsim ne olursa olsun, güneş kremi kullanmalısınız.
 
Top