• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yapılan Bir Araştırmaya Göre, Alkol Alımı Sağlığa Yararlı!

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Yapılan son araştırmalar, doğru bildiğimiz birçok şeyin aslında yanlış olduğu hakkında önemli veriler içeriyor. Öyle ki yıllardır zararlı bildiğimiz alkol, aslında sağlığa yararlı çıktı.

Yakın tarihte yapılan bir bağımlılık araştırması, aktif alkol kullanan kişilerin hastalık iznine daha az ayrıldığını ortaya koydu. Bu araştırma kadın ve erkeklerden oluşan bir deney ekibi üzerinde yapıldı. İngiltere, Finlandiya ve Fransa’da yaşayan yetişkinler ile birlikte yapılan araştırma kapsamında bir gruba 1 ile 11 ünite alkol, diğer gruba ise 1 ile 34 ünite arası alkol verildi. Buna ek olarak şunu da belirtmekte fayda var ki bir ünite içecek, 12 gram alkole denk geliyordu.

Her iki cinsiyeti kapsayan rapor da alkol kullanmayanların, kullananlara göre çok daha fazla rahatsızlanması büyük oranda şaşkınlık yarattı. Hastaların solunum yolu rahatsızlıkları, sindirim koşulları, kas-iskelet sistemi bozuklukları ve akli rahatsızlıklar gibi akut problemler nedeniyle işsiz kalma risklerinin daha yüksek olduğu belirtildi. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular, haftalık 34 ünite ve 11 birimden daha az alkol kullanan erkek ve kadınların zehirlenme ve yaralanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Finlandiya İş Sağlığı Enstitüsü’nden Dr. Jenni Ervasti, “Bazı hastalıklar ve tedavilerini alkol kullanımı belli oranda etkiler. Riskli oranda içmenin sağlık sorunlarına yol açtığı kaçınılmazdır ancak daha az içenlerin de hasta olma ihtimali oldukça yüksektir. Bu iki grup için de farklı hastalık teşhisleri konulabilir” ifadelerinde bulundu.
Avrupa’da yapılan bu çalışma, yüksek miktarda alkol içenler ve riskli içenler arasında da hastalık izni alınma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. Diğerlerine nazaran daha az miktar da alkol alanların ise yine risk taşıdıklarını ve bazı durumlarda daha kolay hastalandıklarını gösteriyor. Yapılan bu çalışma, 47.000 kişi ile 4-7 yıl süren takipler sonucu elde edildi. 1985 ve 2004 yılları arasında tüketim eğilimleri konusunda kendileri hakkında bilgi veren katılımcılar, sonuçların elde edilmesine etkili oldu.

Oldukça inanılmaz veriler elde edilen araştırma ile birlikte, alkolün insanların sağlığı üzerinde ki etkisi ve rolü dolayısıyla iş yerlerinde ki hastalanmaların sıklığı konusunda önemli ipuçları verdiği görülüyor. Bulgular zaman zaman alkol almanın da insan sağlığını risklere karşı savunmasız hale getirdiğini gösteriyor. Elbette bu haber az alkol yerine daha fazla alkol almanız gerektiği anlamı taşımamakla birlikte, alkolü özendirici bir haber olarak da yorumlanmamalıdır.
 
Top