Yanlış Lens Kör Ediyor

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Yanlış Lens Kör Ediyor,Renkli Göz Tutkusu Kör Etmesin

Renkli Kontakt Lens Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?


Lady Gaga, Marilyn Manson ve Robert Pattinson gibi ünlülerin de kullandığı renkli lensler, moda olduktan sonra doktor tavsiyesi olmadan, yasadışı olarak satılmaya başlandı. Gençler tarafından rağbet gören bu lenslerin, kişinin gözüne uygun olmadığında, doğru kullanılmadığında ya da başkalarıyla paylaşıldığında kornea ülseri, enfeksiyon ve görme bozukluğu gibi ciddi rahatsızlıklar doğurabileceğine dikkat çekildi. Doktorlar, ilerleyen enfeksiyonun körlüğe, hatta gözün kaybedilmesine neden olabileceğini açıkladı. Uzmanlar, her tür lensin göz doktoru denetiminde kullanılması gerektiğinin de altını çizdi.

Özellikle son yıllarda kozmetik amaçlı lens kullanımının arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Güllülü, kontakt lens kullanımı öncesi mutlaka uzman hekim muayenesinden geçilmesi gerektiğini vurguladı ve lens kullanımı süresince de belirli periyotlarla muayeneden geçilmesini önerdi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Güllülü, lens kullanımına, uzman hekim muayenesi sonucu karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Kontakt lens kullanımı öncesi mutlaka uzman hekim muayenesinden geçilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Güllülü, lens kullanımı süresince de belirli periyotlarla muayeneden geçilmesini önerdi. Prof. Dr. Güllülü, “Lens kullanımında en önemli nokta, gerekli hijyen kurallarına dikkat edilmesidir” dedi.
 
Top