Yandex Disk ve Ekran Yakalama Programı

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Eğer Yandex.in sunduğu 15 GB lik alanı kullanıyorsanız muhtemelen bilgisayarınıza arabirim programını da yüklemişsinizdir.

Yandex Windows arabirim programını yükleyebilirsiniz. Tabi öncelikle bir yandex.com.tr 'den oluşturulmuş bir hesabınız olmalı... Kullanmıyor olsanız bile yandex'den bir hesap açmanızı kesinlikle öneririm. Şu anki uygulamaları bile son derece göz dolduruyor ki gelecekte google'un en büyük rakibi olacak...

15 GB önemli bir miktar. Yüklediğiniz dosyalara internet olan her yerden sadece kendiniz ulaşabileceğiniz gibi forum üzerinden de paylaşmanız mümkün. Örneğin benim arabirim programındaki disk görünümü şöyle. Dikkat edeceğiniz gibi tamamen bilgisayarın sürücüsü şeklinde görünüyor.

Not: Ekran görüntüleri birazdan tanıtacağımız yandex arabirim programına ek olarak kurulan ekran görüntüsü alma eklentisi ile alınmıştır.
DfJcTMl.jpg


Yandisk alanına şuradan ulaşabilirsiniz. Yandex.Disk

EroColj.jpg
Yandex Arabirim programını kurduğunuzda tıpkı bilgisayarınızdaki her hangi bir sürücüye dosya yükler gibi sürükleyip veya kopyalayıp dosyalarınızı bırakabiliyorsunuz. Program saatin yanında bir simge ile kendine yer ediniyor ve güncellenecek bir durum varsa otomatik olarak bilgisayar ile yandex alanınızı otomatik olarak eşitliyor. Sağdaki ekran görüntüsünde güncelleme anı görünüyor.

Programla birlikte harika bir de ekran yakalama eklentisi geliyor ve yan menüye entegre oluyor. Yakaladığınız ekran görüntülerini otomatik olarak yandex disk 'e kaydetmeniz mümkün.

L1XZM2t.jpg


Aşağıda basit ekran görüntüsü yakalama eklentisi ile yapılabilecek basit şekiller gösterilmiştir. Aldığınız ekran görüntülerini direkt olarak yandex disk 'inize kaydedip forum üzerinde gösterebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Top