Yandex 4 GB ücretsiz paylaşıma açık alan veriyor

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Yandex.Disk



Yandex
üye olduğunuzda size 4 GB kapasiteli ve içeriği sitelerde paylaşabileceğiniz, dosyalarınıza download linki verilebilen bir alanı size ücretsiz sunuyor. Ayrıca üye olduğunuzda mail adresiniz de oluyor, üstekik mail alanında kullandığınız alan disk kapasitenizi etkilemiyor.

Not: Bu durum webmasterlar ve download linki sunanlar için de oldukça güzel bir haber. 10 GB alan herkes için son derece yüksek bir kapasite demek...

Kapasitenizi uygulama arabirimi kurarak ve arkadaşlarınızı davet ederek 10 GB 'a kadar yükseltebiliyrosunuz.

İlk çıktığında test etmiştim ancak atıl şekilde kalmıştı. Kesinlikle güveniliri ve net üzerinde güvenilir 10 GB yer bulmak gerçekten çok önemli. Her davet ettiğiniz arkadaşınız da size +0.5 GB alan kazandırıyor.

Arabirim kurmakla sistemin kullanımını inanılmaz şekilde kullanışlı hale getirmeniz mümkün. Tıpkı bilgisayarda işlem yapar gibi sürükle bırak ya da kopyala yapıştır yöntemi ile diskinize dosya yükleyebiliyorsunuz.

Arabirim programını kurmadan da aslında oldukça kullanışlı bir görüntüsü var. Aşağıdaki resim...

b8z4K.png


Dosyanıza aşağıdaki gibi link verebilirsiniz...

iOskz.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Yandex.Disk için arabirim programını kurduğunuzda tıpkı bilgisayarınızdaki herhangi bir klasör gibi açılıyor. İstediğiniz dosyayı sürükleyip içine bırakmanız yükleme için yeterli oluyor.

Yüklediğiniz dosyalara link verebilmeniz için dosyaların paylaşımının açık olması gerekiyor. Bunun için dosyanıza web üzerinden ulaşıp aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi dosya bağlantısı bölümünü açmalısınız.

cZyZd.png

vKWx0.png




Buradan istediğini şekilde farklı klasörler açıp dosyalarınızı gruplandırabilirsiniz.

Uygulamayı yüklediğinizde kapasiteniz 7 GB oluyor...

AAGd6.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Gayet indirilebilir durumda :)

Hem site için hem de kişisel dosyalar için kullanılabilecek güvenilir bir yer. Google'da bir ara bu tür bir çalışma yapmıştı googledocs adı ile sanırım pasivize edildi bu sistem.
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Dosyaları kendinizde saklayabiliyorsunuz. Alternatifi ve en önemliside link kırılması gibi bir durum sözkonusu olmayacak. Uploadlarda oldukça kolaylık sağıyor.
 

Top