Xiaomi Roborock S5 Max - Akıllı süpürge - Fiyat Özellik

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Xiaomi markası son yıllarda akıllı çözümleri ile kendine çok önemli bir yer bulmaya başladı. Bunlardan biri de Roborock S5 Max adı ile yeni piyasaya sürülen akıllı robot süpürgesi.

Xiaomi Roborock S5 Max Akıllı robot süpürge


Not: Roborock S5 Max modeli siparişi verdim ve hafta içinde elimde olacak. Geldiğinde kullanımla ilgili olumlu ve olumsuz yönleri konu altında belirtirim. :)


Roborock S5 Max Fiyatı

Ülkemizde Roborock S5 Max robot süpürge modeli Mi mağazalarında ve internet üzerinden satış yapan (Hepsiburada, Trendyol, N11, Gittigidiyor vs) internet mağazalarından alınabiliyor. Fiyat aralığı ise oldukça değişken bu nedenle almayı düşünüyorsanız güvenilir bir yerden ve uygun bir fiyata almaya çalışmalısınız. Ülkemizdeki fiyatlar 4600 TL ile 6500 TL aralığında değişen aralıkta. Alexpress sitesinde 3100 TL gibi bir fiyatla almam mümkük olsa da üzerine gelen vergiler ve bekleme süresi göz önüne alındığında ülkemizde satış yapan yerlerden almak en mantıklısı.

Roborock S5 Max Özellikleri

Tasarım açısından piyasada buluna akıllı robot süpürgelerle benzemesine rağmen Roborock S5 Max'ı rakiplerinden ayıran temizlik becerisi, fonksiyonelliği, kolay kullanışlı olması, fiyat performans dengesi gibi özellikler mevcut. İlk olarak evinizi tanıyarak haritasını çıkaran robot daha sonraki temizliklerde hafızaya aldığı bu haritaya göre temizlik yapıyor. Ev hanımlarının korkulu rüyası olan temizlik olayını bu cihaz tek başına üstüne alabiliyor. :)

Xiaomi Roborock S5 Max Akıllı robot süpürge

  • Cihazın ilk kullanımda üzerinde bulunan sensör ve navigasyon özellikleri ile cep telefonunuza çıkardığı evinizin haritası üzerinden kolaylıkla yönlendirilebiliyor.
  • Altı farklı programı ile evinizi istediğiniz saatte ve istediğiniz alanları veya tüm evi temizleyebiliyor.
  • 2 cm kadar yüksekliklerden atlayabiliyor. Böylece tuvalet/banyo gibi eşik olabilecek yerleri aşabiliyor.
  • 10 cm den daha az yüksekliği ile yatak ve koltuk altlarını rahatlıkla temizleyebiliyor.
  • Islak ve kuru temizlik yapabiliyor.
  • Evinizde merdivenler varsa yüksekliği algılayarak düşmüyor.
  • 3 saate kadar aralıksız çalışabiliyor. (Zamanla bu süre düşecektir, ancak sorun değil pili bitmeden ünite dönüp kendini şart edebilyor)
  • Kendi kendine şarj ünitesine gelip kendini şarj ediyor ve kendisi temizliğe başlayabiliyor. Temizlik sırasında herhangi bir nedenle şarjının azalması durumunda kendini şarj edip temizliğe kaldığı yerden devam edebiliyor.
  • Cep telefonunuzdan istediğiniz herhangi bir alanı işaretleyerek sadece bu alanın temizlenmesini ya da temizlik yapacak alandan bazı bölgeleri çıkararak temizliği gerçekleştirmesi sağlanabiliyor.
  • Sesli kontrolle temizliğe başlatılabiliyor. (İngilizce)
  • Günün herhangi bir saatinde evde olmasanız da temizliğe bağlayıp bitirebiliyor.
Xiaomi Roborock S5 Max Akıllı robot süpürge


Şimdilik bu kadar tanıtım yeterli. Bu model yeni olduğu için net üzerinde çok fazla yorum yok ancak bir alt modeli olan Xiaomi Roborock S50 (S51, S52, S53, S54, S55 modelerinin hepsi aynı. Rakamlar sadece renk farklılığını belirtiyor) modeliyle ilgili harika yorumlar var. Neredeyse tüm kullanıcılar son derece memnun ve fiyat olarakta 3500 TL civarında alınabiliyor.

Ürün yeni olduğu için Türkçe inceleme videoları henüz yok, yakın zamanda olacaktır. Bir önceki s50 modeline ait videoları inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki videoda ise yabancı inceleme videosu mevcut. İzleyerek ürün hakkında fikir sahibi olmak mümkün.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bugün ürün elime ulaştı ve akşam saatlerinde çalıştırdım. Tüm odaları dolaştı ve evin haritasını çıkardı. Bu ilk işlem olduğu için 3 oda ve salon oda için yaklaşık 80 dakikada köşe bucak temizlik yaptı ve kendini şarj ünitesine getirip bıraktı. :) Müthiş bir rahatlık, kuru temizlik olmasına rağmen evde temizlik yapıldığı bariz şekilde belli. Halıları daha kabarık yaprak yeni görünümü veriyor gibi geldi bana. :D Lokal temizlik, silme olaylarını hiç denemedim ama muhtemelen onlar da mükemmel olacak gibi. Deneyimlerimi zaman zaman yazarım buraya. :)
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Aklımıza böyle faydalı şeyler sokma yorumsuz?
Evde harika bir yardımcı hocam. Düşünün nöbettesiniz ve evi temizlemek aklınıza geliyor evin tümünü ya da herhangi bir odayı temizleyebiliyorsunuz uzaktan. :D Ya da ben uğraşamam öyle telefondan ayarla falan diyorsanız programlayın, programladığınız gün ve saatlerde çıksın istediğiniz alanı ya da tümünü temizlesin. :D
@YoRuMSuZ CTL si cok olana bunu mu hediye etsen ne :D:D
Gerçekten bunu isterdim ve harika olurdu ama istemekle fiiliyat ayrı şeyler tabi :D

----

Bu arada S5 Max modelinin Trendyol adlı sitede bir satıcı tarafından 4.199 TL fiyat etiketiyle satış yaptığını gördüm. :)
 

Simurg

Kabullenmiş olmanın dayanılmaz hafifliği...
Özel üye
Bundan bana da lazım bir tane ama seneye hem çok lazım öyle böyle değil annemin gözü arkada kalmaz böylece ?
 
Top