Giyilebilir Teknoloji Xiaomi Mi Band 2'yi duyurdu

Akıllı telefon pazarında kendinden söz ettiren büyük Çinli firmalardan bir tanesi de Xiaomi olurken, bu firma bir çok model ile geçtiğimiz seneyi, global pazarda beşinci sırada kapatırken, ayrıca 2016 ilk çeyrekte düşüş yaşasa da Nisan ayı verilerine göre yine yükselişte ve anavatanı Çin'de de lider.

Firma, ayrıca giyilebilir cihaz pazarında da mücadele ediyor ve geçtiğimiz dönemde fiyatı ile oldukça dikkat çekici olarak gelen Mi Band ve Mi Band 1S modelleri büyük ilgi görürken şimdi de şimdi de firma yeni nesil Mi Band modelini gün yüzüne çıkardı.

Xiaomi%2BMi%2BBand.jpg

Aslında geçtiğimiz ay içerisinde duyurusu beklenen Xiaomi Mi Band 2'nin bazı üretim sonuçları nedeni ile çıkışının ertelendiği ve Haziran ayı başlarında tanıtılacağı bilgisi gelmişti. Beklendiği üzere bugün itibari ile Xiaomi Mi Band 2, firmanın yeni fitness bilekliği olarak gün yüzüne çıktı.

Mi%2BBand%2B2.jpg

Xiaomi Mi Band 2 kalp ritm takip sensörüne sahip ve ayrıca uyku takibini de gerçekleştiriyor. OLED ekranı üzerinden bir çok bilgiye de ulaşmak mümkün. Bataryası normal kullanım ile 20 güne kadar kullanım imkanı sunmakta.

Yeni Xiaomi Mi Band 2, IP67 dayanıklılık sertifikasına sahip ve bu da suya ve toza dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Bluetooth 4.0 kablosuz ağ bağlantısına sahip olan yeni cihazın fiyatı ise 149 Yuan (Yaklaşık 22$) olarak belirlenmiş.
 
Top