• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro özellikleri sızdırıldı

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro özellikleri ortaya çıktı. Kısa bir süre önce bu iki modelin fiyatını öğrenmiştik. Mi 10 serisi ile yola devam eden Xiaomi, geçtiğimiz şubat ayında Mi 10 ve Mi 10 Pro ikilisini tanıtmıştı ve ardından Mi 10 Lite gelmişti.

Xiaomi Mi 10T Pro

Lite modelinden sonra Mi 10 Youth ve Mi 10 Ultra modelleri ile tanıştık ancak bu telefonlar Çin’de piyasaya sürüldü. Şimdi ise Mi 10T ve Mi 10T Pro modelleri hem Çin’de hem de diğer ülkelerde satışa sunulacak.

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro özellikleri neler sunuyor?​

Birkaç gün önce İspanya için hazırlanan Amazon sayfasında ortaya çıkan bu iki modelin özellikleri hakkında bazı bilgiler elde etmiştik. Bugün ise daha fazla bilgiye ulaştık. Mi 10T ve Mi 10T Pro modellerine güç verecek olan işlemcinin Snapdragon 865 olacağı belirtildi.

Xiaomi Mi 10T

Mi 10T modelinin 6 GB RAM ile donatılacağı söylendi. Pro sürümü ise 8 GB RAM ile kullanıcılara hizmet edecek. Depolama konusunda ise 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçenek ile karşılaşacağız.

Daha önce bu ürünlerin OLED mimarisi eşliğinde üretilen bir ekran ile satışa sunulacağı söylenmişti. MuyComputer isimli bir haber kaynağı bunun doğru olmadığını ve bu serinin LCD mimarili bir ekran ile kullanıcıların beğenisine sunulacağını iddia etti.

6.67 inç büyüklüğünde olan bir ekrana sahip olacağı söylenen Mi 10T ve Mi 10T Pro ikilisinin ekran çözünürlüğü 2340 x 1080 piksel olacak. Ekran tazeleme oranı için bir araştırma yaptığımızda ise bizi 144 Hz ibaresi karşılıyor.

Eğer bu telefonların ekranı OLED olmazsa parmak izi sensörünü yan tarafta görebiliriz. Ayrıca Xiaomi’nin yeni cihazlarında makro kameranın ve derinlik sensörünün bulunmayacağı iddia edildi.

MuyComputer tarafından aktarılan diğer bilgilere göre Pro sürümünün arka tarafında 3 adet kamera bulunacak. Bu akıllı telefonun ana kamerası 108 Megapiksel olacak. Bu kameraya çözünürlüğü 20 Megapiksel olan ultra geniş açılı kamera eşlik edecek.

Buna ek olarak çözünürlüğü 12 Megapiksel olan bir telefoto kamera ile donatılacağı söylenen bu cihazın sol üst tarafında kamera deliği bulunacak ve bu kameranın çözünürlüğü 20 Megapiksel olacak.

Mi 10T’nin de ana kamera hariç aynı kamera özelliklerine sahip olacağı söylendi. Kendisinin ana kamerası 64 Megapiksel çözünürlüğüne ev sahipliği yapacak. Son olarak bu telefonların işletim sistemi MIUI 12 tabanlı Android 10 olacak.

Önceden de belirtildiği üzere bu modellerin batarya kapasitesi 5.000 mAh olacak. Xiaomi’den bu modellerin çıkış tarihi hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: SDN
 
Top