XF2 Yenilikleri

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu başlık altında XF2 ile kullanmaya başlayacağımız yeniliklerden bahsedilecek... Konunun daha anlaşılır olması açısından, her mesajda ayrı bir yenilikten bahsedeceğiz.

Üyelerin en çok seveceği yenilik artık cep telefonundaki emojilerin de kullanılabilir olması. Bu konu ile ilgili detaylara BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bu özellik sadece konu veya mesajlarda değil, profil mesajlarında, durum bildirimlerinde ve özel mesajlarda da kullanılabiliyor.

Bu özeliği kullanmak için linke tıklayıp kendi kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak testler yapabilirsiniz.

emoji-test.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Artık Yeni Mesajlar/İçerikler her an göz önünde olan bir durum. Forumun her alanında Yeni Konu ve Yeni Mesajlar butonları görünür halde.

Bu arada yeni mobil uyumlu tema mevcut temaya göre çok daha kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

yeni-mesajlar.png


Yeni konu açmak için bir çok yöntem mevcut. Hem anasayda hem bölümlerde yeni konu açmak son derece basit ve kullanışlı hale geliyor.

yeni-konu.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Seveceğiniz bir özellik daha. Artık özel konuşmalarda "Beğen" butonu da geliyor. :D Bunun yanında forumda her an aktif bir "yukarı" butonu da göreceksiniz.

ozel-mesaj.png



Yeni sosyal ağ butonları içerisinde herhangi bir içeriği WhatsApp'tan iletmeniz de kolaylaştı. Şu anki sürümde de bu özellik mevcut ancak görmek biraz maharet gerektiriyordu.

sosyal-ag.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Üyelerimizin en çok talet ettiği konulardan biri de kendi konularını listeleyebilmekti. Artık menüde istediğiniz an "Kendi Konularınız", "Cevapladığınız Konular" ve daha bir çok yeni özelliğe ulaşabileceksiniz.

Hem masaüstü hem mobil temada bu menülere ulaşmak son derece kolaylaştı.

konular.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bildirim seçenekleri de değişti. Başka bir sayfada olsanız bile favicon alanında yeni bildirimlerin sayısı size gösterilir. Siz başka bir sayfada iken bir veya birden çok bildirim aldığınızı fark edersiniz.

bildirim.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Üye profillerindeki bir kısım detaya tıklamadan ulaşabilirsiniz. Fare imlecini her hangi bir alanda üyenin kullanıcı adı üzerine getirdiğinizde otomatik olarak bir pop-up pencere açılır ve kısıtlı detaylar görüntülenir. Daha çok detayı görüntülemek için üyenin profiline girebilirsiniz. (Üye profil girişine bir kısıtlama getirmediyse)

profil.png


Üyeler alanında da önemli değişimler var, Üyeler linkine tıkladığınızda üyelerle ilgili çeşitli istatistiki bilgilere ulaşabilirsiniz.

uyeler.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kod alanında da önemli yenilikler var.

Artık her hangi bir kod bloğunu satır içinde göstermek mümkün. Bu özelliği hem tek satırlık kısa kod blokları hm de bir içeriği vurgulamak için kullanabilirsiniz.

satir-ici-kod.png



Ayrıca kodlama dilini belirttiğinizde otomatik olarak gerekli kodlar renkli şekilde vurgulanır.

code.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Forumdaki bazı bölümler, örneğin Kim kimdir, Kitap tanıtımlar vs bölümler için kullanılabilecek bir başlık girdisi alanı uygulanabiliyor. Bu bölümlere sabit başlıklı veriler girilerek bir ön bilgi alanı oluşturmak ve daha derli toplu görünümler elde etmek mümkün.

bolumler.png



Bu bölümler sadece istenilen forumlarda görüntülendiği için her bölümde özel alanlar karşınıza çıkmayacak. Örneği bir konu açmak isterseniz konu açma alanındaki özel bölümlere veri girişi yapmadan bu konu açmak mümkün olmayacaktır.

film1.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Avatarlar...

Artık XF2 'de dinamik avatarlar kullanmaya başlayacağız arkadaşlar. Avatar belirlemeseniz bile üye adınızın ilk harfini içeren herkesten farklı renkte bir avatar otomatik olarak atanıyor.

Avatar yükleme işleminde ise bir farklılık var. Yüklediğiniz avatar resminin istediğiniz bölümünü, istediğiniz zaman kaydırarak kaydedebilir ve bu şekilde gösterebilirsiniz.

Örneğin aşağıda yüklediğim avatar resmini değiştirmeden, ilk haliyle bir süre kullandıktan sonra, düzenledim ve ve resmi sola kaydırarak kaydettim. Artık resmin farklı bir bölümü görünmekte. Bunun için tekrar avatar resmi yüklemeniz gerekmez.

Yüklenen avatar...
avatar1.png


Aynı avatar resminin farklı konuma alınmış hali.
avatar2.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
He şey yerli yerine oturmuş olmasa da XF2 sürümüne geçiş yaptık arkadaşlar.

Şu an dil İngilizce görünüyorsa forumun en altındaki dil seçimi bölümünü kullanarak forum dilini Türkçe seçiniz.
 
Top