Windows.old klasörü nasıl silinir - Windows 8.1

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Windows 8.1 Preview sürümünden Windows 8.1 sürümüne veya Windows RT 8.1 Preview sürümünden Windows RT 8.1 sürümüne yükselttiyseniz, önceki Windows sürümünüz tarafından kullanılan bazı dosyalar Windows.old klasöründe bırakılır. Bu dosyalar, yükseltme işleminden 28 gün sonra otomatik olarak kaldırılır veya Disk Temizleme aracını kullanarak kendiniz kaldırabilirsiniz.

Uyarı: Disk Temizleme’yi kullanmadan önce tüm dosyalarınızın ve ayarlarınızın beklediğiniz yerde olduğundan emin olun. Windows.old klasörü silindikten sonra geri alınamaz.

  1. Denetim Masası'nı açmak için ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin, Ara'ya dokunun (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gidin, fare işaretçisi aşağı doğru indirin ve Ara'ya tıklayın), arama kutusuna Denetim Masası girin ve sonra daDenetim Masası'na dokunun veya tıklayın.

  2. Denetim Masası arama kutusuna Admin yazın, Yönetimsel Araçlar’a dokunun veya tıklayın, sonra da Disk Temizleme’ye iki kez dokunun veya çift tıklayın.

  3. Bir sürücü seçmeniz istenirse Windows’u yeni yüklediğiniz sürücüyü seçin, sonra Tamam’a dokunun veya tıklayın.

  4. Disk Temizleme iletişim kutusunda Sistem dosyalarını temizle’ye dokunun veya tıklayın.

    Yeniden bir sürücü seçmeniz istenirse Windows’u yeni yüklediğiniz sürücüyü seçin, sonra Tamam’a dokunun veya tıklayın.

  5. Önceki Windows yüklemesi (yüklemeleri) onay kutusunu seçin, silmek istediğiniz dosyaların onay kutularını işaretleyin, sonra Tamam’a dokunun veya tıklayın.

  6. Görüntülenen iletide Dosyaları sil’e dokunun veya tıklayın.
 
Top