• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Windows Görev Yöneticisi Açma Yöntemleri

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Görev Yöneticisi; Sorun çıkaran uygulamalar veya başlangıç ayarları ya da bilgisayarla ilgili hataların önüne geçmek veya sorunları bertaraf etmek için için her bilgisayar kullanıcısının sıklıkla kullandığı bir bölümdür.

Görev yöneticisi ekranı

Görev Yöneticisi ekranına ulaşmak için en sık kullanılan yöntemleri listeleyelim.​

Yöntem 1: Alt+ Ctrl+Delete tuş kombinasyonu: En çok kullanılan ama aslında en pratik yöntem değildir. Gelen ekrandan "Görev Yöneticisi" satırını seçerek ilgili ekrana ulaşabilirsiniz.

Yöntem 2: Atl+Shift+Esc tuş kombinasyonu: Oldukça pratik bir yöntemdir. Direkt Görev Yöneticisi ekranını açar. Tuş dizlimi solda olduğu için kombinasyonu kullanmakta kolaydır. (En çok kullandığım yöntem)

Yöntem 3: Görev çubuğuna sağ tıklama: Ekranın el altındaki görev çubuğuna sağ tıklayıp açılan menüden "Görev Yöneticisi" seçmekte oldukça pratiktir.

Yöntem 4: Çalıştır arabirimine komut yazarak: Win+R tuş kombinasyonu ya da menüden "Çalıştır" bölümünü seçerek açtığınız pencereye "taskmgr" yazarak "Görev Yöneticisi" ekranına ulaşabilirsiniz.
Çalıştır taskmgr


Yöntem 5: Doğrudan ilgili dosyaya tıklama: Bu yöntem hiç pratik değildir ancak isterseniz C:\Windows\System32\taskmgr.exe dosyasını açıp "taskmgr" dosyasına tıklarayarak "Görev Yöneticisi" penceresini açabilirsiniz.

Yöntem 6: GodMode penceresini kullanarak: GodMode ekranından "Görev Yöneticisi" satırını seçerek ekrana rahatlıkla ulaşabilirsiniz. GodMode Oluşurma ile ilgili konuya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Beceri meselesi. Kendini iyi yetiştirmiş öğretmenler karşısındakinin anlaması için çeşitli teknikler kullanır. Ne kadar kolay ve anlaşılır olursa o kadar başarıya ulaşmış olur. Yorumsuz bu işi yapıyor.
 
Top