Windows 8 Öne Çıkan Özellikleri

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Microsoft bugün yeni işletim sistemi Windows 8‘in ilk basın tanıtımını gerçekleştirdi. Windows 8, alışılageldik Windows işletim sistemlerinden çok farklı özellikleri ile dikkat çekiyor. Windows Phone‘da olduğu gibi Windows 8′de de START menüsünü artık yok.

Windows 8‘de göze çarpan başlıca yenilikler şunlar:


Masaüstü Görünümü

Klasik masaüstü görüntüsünün yerini “Tile Interface” alıyor. Ekran üzerinde menüler döşeme şeklinde görünecek. Menüler dokunmatik ekranlarda klavyeye gerek olmadan çalıştırılabilir olacak. Klasik masaüstünü bir Windows uygulaması olarak kullanıcılar kullanabilecek.

Metro-Style Apps

Masaüstü görünümünün dışında Windows 8′deki en büyük yeniliklerden biri Metro-Style uygulamalar. Microsoft, klasik masaüstü uygulamaların yanında Metro-Style adını verdiği uygulama geliştiricilerin yapacağı uygulamalara Windows Store‘da yer veriyor. Metro-Style uygulamaları şimdilik Visual Basic, C, C#, C++, .Net, Silverlight ve XAML ile geliştirilebiliyor. Bunun yanı sıra HTML5 ve Javascript ile de Metro-Style uygulama yapmak mümkün olacak.

Internet Explorer 10

Microsoft Windows 8 ile beraber yeni web tarayıcısını da tanıttı. Internet Explorer 10‘da sekmeler üstte döşeme halinde bulunurken, adres çubuğu ve butonlar sayfanın alt kısmında olacak.

Kullanıcı Login Şifresi

Windows 8′in açılışında kullanıcı şifresi olarak klasik şifre tanımlamasının dışında, dilerse kullanıcılar seçtikleri fotoğrafların üzerinde basit şekiller çizerek yada fotoğraf üzerinde belirli yerlere tıklayarak şifre tanımlayabilecekler. Görüntü tanıma sayesinde şifreler daha güvenli olacak.

Task Manager

Microsoft, Windows 8′de Görev Yöneticisi'nde işletim sistemine ait daha detaylı göstergeler eklemiş.

Donanım Özellikleri

Windows 8, donanım özellikleri bakımından şuanda Windows 7 kurulu tüm bilgisayarlara kurulabilir seviyede olacak. Ayrıca USB bellek içinde kurulabilir olması bekleniyor.
Microsoft, yukarıda sıraladığımız temel özelliklerin dışında yüzlerce yeniliğin Windows 8′de olacağını vadediyor. Ancak Windows 8′in ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda henüz bir bilgi vermedi.
 
Top