Windows 10'un Başlat Menüsünü Kişiselleştirmek

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Windows 10'un yeni Başlat menüsünü "size özel" hale getirmenin 8 yolu...

Windows 10, bilgisayarla olan hayatınızı daha kolay ve düzenli hale getirecek yeniliklerle dolu. Microsoft'un yeni işletim sisteminin en önemli yeniliklerinden biri ise değişerek geri dönen Başlat menüsü. Peki Windows 10'un Başlat menüsünü nasıl kişiselleştirebilirsiniz?

rmcym6L.jpg


1. Uygulamaları Başlat menüsüne sabitleyin

Bunu daha önce Windows 7'de yaptıysanız, Windows 10'da da yapmanız gerekenler aynı. Eklemek istediğiniz uygulamayı bulun, sağ tıklayın ve "Başlangıç ekranına sabitle" seçeneğine dokunun.

2. Kutucukları kişiselleştirin

Uygulamanın simgesini kutucuk olarak Başlat menüsüne eklediniz. Şimdi menüdeki kutucukların boyutunu ve konumunu değiştirebilir, canlı kutucukları kapatıp açabilir ve fazlasını yapabilirsiniz.

3. Sabitlenen uygulamaları tekrar boyutlandırma

Windows Store'dan indirdiğiniz uygulamaların kutucukları, daha fazla boyutlandırma seçeneğine sahiptir. Diğer programlar ise sadece küçük ve orta olarak boyutlandırılabilir.

4. Grupandırın ve başlık yazın

Kutucukları gruplara ayırabilir, her gruba bir kategori ismi yazabilirsiniz. Bunun için farenizi sütun grubunun üzerine taşıyın ve sol tuşla bir kez tıklayın. Şimdi grup için bir isim yazabilirsiniz.

5. Tüm uygulamalar

Başlat menüsünün sol altındaki "Tüm uygulamalar" seçeneği, bilgisayarınızda yüklü tüm programların bir listesini ekrana getirecektir.

6. Tüm menüyü boyutlandırma

Başlat menüsünün gereğinden büyük olduğunu düşünüyorsanız, onu aynı bir pencere gibi kenarından sürükleyerek küçültebilirsiniz.

7. Klasik Windows 8 modu

Windows 8'i ve kutucuklu menüsünü özlüyorsanız, Microsoft'un sizin için bir çözümü var. Ayarlar uygulamasını açın ve Kişiselleştirme'ye tıklayın. Sol taraftan Başlangıç'a tıklayın ve sağda "Başlangıç'ı tam ekran kullan" seçeneğini etkinleştirin.

8. Tablet modunu etkinleştirin

2-in-1 tabletiniz varsa, masaüstü arayüzü size göre olmayabilir. Windows 8'e benzer bir görünüme geçmek için Başlat menüsünde Ayarlar'a tıklayın ve Sistem'e tıklayın. Buradan "Tablet modu"nu etkinleştirin.

Tablet modunu uyarı alanından da etkinleştirebilirsiniz.
 
Top