• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Winamp ın Bilmediğiniz Özellikleri

esmer23

Katılımcı
pcnizin vazgeçilmezi winamp'in bilinmiyen yönlerini kesfedin

1-)Alt-F tus kombinasyonu veya sistem menüsü tusuna sag fare tusu ile bir kez tiklamak Winamp ana menüsünü görüntüler. Winamp'in degil Windows'un menüsünü görüntülemek için sadece ALT+Bosluk tuslari ise yarayacaktir.

2-)Bir Internet adresindeki MP3 dosyasini çalmak için Ctrl-Çikarma veya Ctrl-Çalma tuslarini kullanabilir, sabit diskinizdeki dosyalari Shift-Çalma tusuna basarak çagirabilirsiniz. Tüm bir klasörü çalmak istiyorsaniz Shift+Çikarma tusuna basin.

3) Ctrl'e basili tutup basa alma tusuna basarsaniz sarki listesindeki ilk sarkiya dönülür.

4) Durdurma tusuna basmadan önce elinizi Shift tusuna basili tutarsaniz ses yavas yavas kisilarak sarki sonlandirilir.

5) Sarki kontrol tuslarina fareniz ile tiklamak yerine klavyenizden Z,X,C,V,B tuslarina basabilirsiniz.

6) Numlock açik oldugunda nümerik klavyedeki tuslari bir çok degisik fonksiyonu gerçeklestirmek için kullanabilirsiniz.

7) Asagi ve yukari tuslari kolayca ses siddeti ayari yapmanizi saglar.

8) Ctrl-Tab tus kombinasyonu açik olan WinAmp pencereleri arasinda gezinmenizi saglar. (Ana pencere, EQ ve sarki listesi pencereleri)


9) Winamp'in baslik çubuguna fareniz ile çift tiklayarak Winamp penceresinin küçük bir bar haline gelmesini böylece daha az yer kaplamasini saglayabilirsiniz.

10) Winamp arabiriminin degisik alanlarina sag tikladiginizda degisik fonksiyonlari içeren menüler çikacaktir.

11) Sarkinin belirli bir noktasina atlamak için "Ctrl+J" tus kombinasyonunu, sarki listesindeki bir sarkiyi çagirmak için ise J tusunu kullanabilirsiniz.

12) MP3 dosyalarini Windows klasör penceresinden Winamp arabirimine sürükleyip biraktiginizda sarki listesi sifirlanir ve sarki çalmaya baslar. Bu islemi gerçeklestirirken elinizi Shift tusuna basili tutarsaniz dosya sarki listesine eklenir.

13) Winamp arabirimini kolayca degistirmek, yani skin seçmek istiyorsaniz ALT+S tuslarina basarak ilgili menüyü görüntüleyebilirsiniz. Skin seçme penceresindeki "Select random skin on play" kutusunu doldurdugunda Winamp sizin için her degisik sarkida rasgele bir skin seçecektir.
 
Top