WhatsApp’ta terk edilmek

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
WhatsApp’ta terk edilmek

WhatsApp’ta engellendin ve ilişkin bitti. Eh aşk hayatını dijital yaşarsan başına her şey gelebilir: Sevinç, mutluluk, kavga, yaralama, terk edilme, acı ve gözyaşı... Araştırmayla sabit; bugün artık terk edişlerin yüzde 56’sı dijital.
x1047324_620x360.jpg.pagespeed.ic.kZwCEGQ1Du.jpg

Doğru, şu şarkıcı çocuk Zayn Malik, 4 yıllık sevgilisi Perrie Edwards’ı SMS’le terk etti. Sonra da Gigi Hadid’le çıkmaya başladı. Gerçi Malik, “Mesajla ayrılmayacak kadar saygım var ona” filan dedi ama “SMS’le ayrılık” şeklinde geçti tarihe bir kere. Ve böyle şöhret içerikli olmayan binlerce sanal terk ediliş var yeryüzünde. Kimi içe atılan, kimi olaylı biten.

Meselâ... Olay yeri Canberra, Avustralya. Chloe Leh Matthew adlı genç kız, kendisini SMS’le terkeden eski sevgilisi barda arkadaşlarıyla içerken, çocuğun garajdaki otomobilini yakıp, alevleri ailesiyle yaşadığı eve de sıçratmak suretiyle 100 bin dolarlık hasara yol açıyor. Çocuğun babası da yaralanıyor bu arada. Kaçak dövüşle terk edilmeyi hazmetmek kolay değil tabii. Ama kızın intikam uğruna verdiği zarar da hazmedilemiyor; hem tazminat ödüyor, hem de hapse giriyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre artık ayrılıkların yüzde 56’sı dijital ortamda yaşanıyor. Sevgiliyi terk edişlerin yüzde 25’i SMS’le, yüzde 20’si sosyal medyada, yüzde 11’i de e-mail yoluyla son derece namertçe karşı tarafa duyuruluyor. Araştırmaya katılanların yüzde 76’sı dijital yolla “postalandığı” takdirde fena halde asabının bozulacağını da itiraf ediyor. Sosyal medyada terk edenlerin yüzde 61’i, aynı zamanda telefon numarasını da sildiklerini ya da engellediklerini söylüyor. Ben en çok e-mail’le ayrılanları tuttum, çok insaflılar. Bu yolla terk edenlerin yüzde 58’i, ayrılık nedenlerini daha detaylı anlatabilmek için e-mail’i tercih ediyormuş. Bunların tamamında terkedilen tarafa engelleme de var haliyle. “Böylece yüzleşme derdine, acı ve sızlanmaya, münasebetsiz sorulara maruz kalmaya paydos. İzahat vermekten, kendi hatalarıyla yüzleşmekten kaçan pısırık ve egoistler için birebir çare...” Almanya’daki bir araştırmaya katılan “mesajla terk edilmiş” kadın denek böyle anlatıyor.

WhatsApp’ta “Bana yazma, arama beni” diyerek engelleyen (eski) sevgililerle ilgili olarak, çevrede de biraz araştırma yaptım. Görüşler, deneyimlere göre ikiye ayrılıyor. Terk eden için kimi diyor ki; ilgiden aşırı şişirilmiş eski sevgili, bırak gitsin. Kimi diyor ki; taş çatlasa 2 aya kadar geri dönecek sevgili... Bir de WhatsApp’ta ilişkiyi keserken “Hayatta başarılar” dileyenler var. Yakından tanık oldum. Bizim Kadir’e (Kaymakçı) sordum, ne anlama geliyor diye. İlk cümlesi şu oldu; “Kim bu, ergen filan mı?” Hayır, ergen değilmiş ama olayda bir ergen atarı olduğu kesin.


10 iyi neden


İlişkiyi “engelleyerek” kesme vakalarında ille de sevgililik durumu gerekmiyor. WhatsApp’ta birbirlerini blokladıkları için çoluk çocuk meselelerini, eş dost akrabanın aracılık ettiği mesaj trafiğiyle yürüten boşanmış çiftler biliyorum. Daha doğrusu öyle bir çiftin aracısı benim! Tartışmanın zaman zaman geceye yayıldığını ve yine de soruna çözüm bulunamadığını söylemeliyim.

Mesajla ayrılık meselesine olumlu yönden yaklaşmak da mümkün. Meselâ tamamen sırra kadem basmaktan, sanki o hiç yokmuş gibi davranmaktan iyidir. En azından “Bitti, artık arama” dediğini görür terk edilen. Huffington Post’taki blogda rastladım, “Birini mesajla bırakmak için geçerli 10 neden” şeklinde. Özetle aktarıyorum: İlişki daha çok tazeyse, sadece bir iki görüşmeden sonra “Artık görüşmeyelim” yazabilirsin. “Neden, niçin” sorularına cevap vermene gerek yoktur. Çok zorlu bir ilişkinin sonunda fazla dram yaşanacaksa uzaktan kumanda iyidir. Telefon ve mesajlarına uzun süre cevap vermediyse, bir süre ortadan kaybolduysa yine tek yol bir ayrılık mesajı atmaktır. Özellikle terk edilen erkek şiddete eğilimliyse güvenlik açısından mesaj şarttır. Adam aldattıysa kesinlikle mesajı hak etmiştir. İlişki zaten mesajlarla yürüyorsa kaçınılmaz sondur. İlişki kayıtsız ve düzensiz yürüyorsa yine öyle. Yalancıysa, özellikle medeni durumuyla ilgili yalan söylediyse çare mesajdır. Uzakta yaşıyorsa, geçerli sebeptir. Ve nihayet o da daha önce senden mesajla ayrıldıysa, misillemenin zamanı gelmiş demektir.



Netice: Aşk hayatını WhatsApp’tan sürdürürsen başına her şey gelebilir. Şakalaşma, sevgi sözcükleri, kavga, yaralama, derdini anlatamama ve terk edilme. İşi araba yakmaya vardıracak kadar takıntılı değilsen, sonunda gelinmesi gereken nokta: Hadi canım, anca gidersin!



Yazı: Ayşe Özek Karasu
 

Selim C.

Selim Selimovic
Malatyali misin sen :rolleyes:
Evet. :)

Saçma bir durum bence. Bi kere öyle bir şekilde terkediliyorsan, sen değil karşındaki suçludur. Seni terk eden suçludur yani.

Yüzüne bakacak cesareti kalmamıştır. Bu sebeple de sizden uzaktayken bu kararı açıklıyordur.

Bu şekilde terk edilen fazla üzülmemeli. Sonuçta hatalı olan kendisi değil.

Ayrıca sevgililikle de kendinizi harap etmeyin.

Seviyorsanız ya direkt gidin, söyleyin, bir ömür beraber geçirin.

Ya da içinizde tutun, geçmesini bekleyin.

Geçmiyor mu? Gidin, söyleyin. Ve bir ömrü doyasıya paylaşın..

Geçiyorsa da, gerçek bir sevgi değildir zaten o..
 
Top