WhatsApp’ta grup profillerinde değişim

WhatsApp uygulaması için yeni bir özellik kapıda. WhatsApp grup profilleri sayfası, eskisinden tamamen farklı hal alacak.

WhatsApp uygulamasına son zamanlarda pek çok faydalı özellik eklendiğini gördük. Bunlardan bazıları gizlilik odaklı, bazıları ise tasarım odaklı oldu. Bugün sızdırılan ekran görüntüsü ile yeni bir tasarım değişikliğinin yolda olduğu anlaşıldı. Görmeye alıştığımız WhatsApp grup profilleri tamamen değişecek.

Yeni WhatsApp grup profilleri tasarımı göründü​

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay WhatsApp’taki grup çağrıları daha basit bir hal almıştı. Devam eden grup çağrılarına katılmak istediğinizde geçtiğimiz aya kadar bir seçenek sorulmuyordu. Bu büyük eksikliğin giderilmesinin ardından sıra grup profillerinde radikal bir değişime geldi.

Ekran görüntülerini paylaştığımız özellik henüz beta için mevcut değil. Geliştirilme aşamasında olduğu biliniyor ve ilerleyen günlerde betaya gelmesini bekliyoruz. WhatsApp grup profilleri yakın zamanda aşağıdaki gibi görünebilir:

whatsapp.jpg


Söz konusu özelliği ne zaman beta ve stabil dağıtımlarına dahil edileceği bilinmiyor. Beta sürümüne gelmesinin fazla uzun sürmeyeceğini düşünsek de stabil sürümde bu özelliği görmemiz biraz sürebilir.

Güvenlik olayı yanlış anlaşılmıştı​

Ortaya atılan bir iddia, WhatsApp’ta mesajları şikayet ettiğinizde moderatörler mesajı görebildiği için WhatsApp’ın aslında uçtan uca şifreleme kullanmadığını söylüyordu. Bu iddia kullanıcıları korkutmuştu, şirket son zamanlarda güvenlik iddialarını takip edememenin ne olduğunu bildiği için hızlıca bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre şikayet edilen mesajların şifresi zaten çözülmüş olarak gönderiliyor ve kullanıcılar bunu göz önüne alıyor. Yani mesajlar şifreleniyor, ancak mesajı şikayet ettiğinizde şifresi çözülmüş olarak göndermeyi göze alıyorsunuz.

Kaynak: SDN
 
Top