Whatsapp'ta bilinmesi gereken 5 önemli ipucu

Whatsapp'ı kullanıyorsunuz; ama yeni güncellemelerle birlikte uygulamaya gelen özelliklerin kaçını biliyorsunuz? İşte Whatsapp üzerine 5 önemli tüyo...

700 milyon kullanıcı... Evet... Çok değil 5 sene önce adı bile bilinmeyen bir uygulamadan bahsediyoruz; bugün 700 milyon kişi milyarlarca mesajı birbirine gönderiyor. Bazı telefonlarla doğrudan yüklü olarak gelen Whatsapp'a daha fazla hakim olabilmek için neler yapabileceğimize gelince.


1. Gelen fotoğraflar kaydedilmesin

iYhHJiq.jpg


Whatsapp'ta birbirine fotoğraf gönderiyor ve alıyorsunuzdur. Bildiğiniz üzere Whatsapp'tan size gelen fotoğraflar doğrudan galeri klasörünüze gider. Peki bunu engellemek için ne yapılmalı? Önce Ayarlar menüsüne giriyorsunuz; ardından Sohbet yarları'na girip 'Alınan Medyayı Sakla' butonuna tıklıyorsunuz. Hepsi bu...

2. Mesajlar ana ekranda görülmesin

IAnUwx0.jpg


Masaya koyduğunuz telefona gelen bir mesajı masadaki arkadaşlarınızın görmesini istemeyebilirsiniz. Bunun için önizleme fonksiyonunu kapatmanız gerekiyor. Bunun için telefonun "Ayarlar" menüsüne gidip "Bildirimler" kısmına girin ve "Önizlemeyi Göster" seçeneğini iptal edin. Artık ekranınızda mesajın içeriğinden ziyade sadece "x kişisinden mesaj var" bildirimi belirecek.

3. Konum paylaşma

zGx99aF.jpg


Gerçekten de hayati bir özellik bu... Bir arkadaşınızla buluşacaksınız; ancak ondan yol tarifi almanıza rağmen bulamıyorsunuz. O halde lokasyon paylaşmaya ne dersiniz? Arkadaşınız size lokasyon paylaştığı anda nokta atışı yaparak kısa sürede hedefe varabilirsiniz. Bunun için de mesaj kutusunun solunda bulunan ok işaretine tıklayın. "Konum Paylaş"ı seçin.

4. Son görülme

U0O5Xa3.jpg


Whatsapp'ın en vurucu özelliklerinden olan son görülme tarihinin kimlere görülüp görülmemesi tamamen size bağlı. Ayarlar>Hesap>Gizlilik>Son Görülme yolunu izleyerek ister herkesin, ister sadece rehberinize kayıtlı kişilerin sizi görmesini sağlayabilirsiniz. 'Hiçkimse'yi seçtiğinizde kimse son görülme tarihinizi göremeyecektir.

5. Yedekleme

DEESsrg.jpg


Whatsapp mesajları istendiği taktirde otomatik olarak yedeklenir. Yazılım bunu günlük, haftalık ve hatta aylık olarak da yapabilir. Bu özelliği aktive etmek için Ayarlar>Sohbet Ayarları>Sohbet Yedekleme seçenğine girip Otomatik Yedekleme özelliğini açmanız yeterli.
 
Top