• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

WhatsApp’a yeni özellik geliyor: Ses dalgaları

Hemen hemen her akıllı telefonda yüklü olan WhatsApp uygulamasının beta sürümünde yeni bir özellik göründü.

WhatsApp beta ses dalgaları

WhatsApp milyarlarca kullanıcı sahip olan bir anlık mesajlaşma platformu. Bu yılın başlarında gizlilik skandalları sıkça gündeme gelmiş olsa da halen neredeyse her telefonda WhatsApp yüklü olduğunu söyleyebiliyoruz. Kullanıcı rakamları milyarlarda olan WhatsApp’a yeni bir özellik gelmeden beta sürecinde test ediliyor. WhatsApp beta sürümüne dahil edilen yeni özelliğin ekran görüntüleri ortaya çıktı.

WhatsApp beta sürümüne “ses dalgaları” eklendi​

WhatsApp, Android ve iOS için aynı sürüm numaralarına sahip değil. İki platform arasındaki özellikler pek farklı olmasa da beta sürecinde farklı versiyon numaralarının olduğunu görüyoruz. Yine de iki platformda yayımlanan yeni sürümler tek bir özelliği getiriyor: ses dalgaları. Karşınızdaki kişiye sesli mesaj gönderirken artık mesajın dalga boylarını da gönderebileceksiniz. Özellik tıpkı Instagram’daki gibi çalışıyor ve tasarım hiç farklı değil.

WhatsApp’taki sesli mesajlara ses dalgaları; Android için 2.21.18.3 sürümüyle ve iOS için 2.21.170.15 sürümüyle eklendi. İki platform arasındaki sürüm numaraları farklı olsa da neticede eklenen özellik aynı.

Nasıl kullanılır?​

Öncelikle bir WhatsApp beta kullanıcısı olmalısınız. Ses dalgaları özelliği henüz WhatsApp’ın vanilla sürümüne ulaşmadı. WhatsApp Beta’ya kayıt olabilmek için Google Play Store ya da App Store üzerinden WhatsApp’ın uygulama sayfasına gitmelisiniz. Eğer beta programı için boş yer varsa uygulamanın sayfasında katılmanız için yönlendirme göreceksiniz.

Beta programına kayıt olmanızın ardından uygulama güncellenir. Güncellenen WhatsApp uygulamasındaki ses kayıtlarında ses dalgalarının olduğunu göreceksiniz.

Kaynak: SDN
 
Top