• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

WhatsApp - Kaybolan mesajlarla ilgili yeni özellik

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kaybolan mesajlar için geliştirdiği yeni özelliği beta kullanıcılarına sundu.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Kısa süre önce Telegram‘ın sevilen özelliği kaybolan mesajları bünyesine katan platform, şimdi ise bu seçeneği geliştiriyor. Şirket kullanıcılara çok daha kapsamlı seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

Özellikler gizliliğe önem veren kullanıcıları düşünen WhatsApp, kaybolan mesajlar için yeni bir özellik yayınladı. Buna göre, uygulamayı kullanarak kalıcı bir mesaj göndermek istemeyen kişiler, söz konusu içeriğin kendini imha edeceği zamanı belirleyebilecek.

Kullanıcılar, kaybolan WhatsApp mesajları için zamanlayıcı oluşturabilecek​

Önemli özellikleri yayınlamadan önce beta kullanıcıları ile test eden WhatsApp, iOS için oldukça ilginç bir güncelleme yayınladı. Kaybolan mesajlara yeni yetenekler kazandıran güncelleme, kullanıcıların iletiyi göndermeden önce ne zaman yok olacağını seçmesine imkan tanıyor. Buradan tek gösterim, 24 saat ya da 3 ay seçeneklerinden istediğinizi işaretleyebiliyorsunuz.
whatsapp.jpg


Pek çok WhatsApp kullanıcısının yeni özelliği ilginç bulacağı kesin. Ancak dikkatli olmakta yarar var. Ne yazık ki uygulama, kullanıcıların kaybolan mesajlardan ekran görüntü almasını engellemiyor ya da karşıdaki kişiyi uyarmıyor. Bu nedenle şirketin özellikle vurgu yaptığı “gizlilik”, pek de bir şey ifade etmiyor.

Tekrar belirmekte yarar var ki söz konusu özellik henüz beta aşamasında ve sadece bazı iOS kullanıcılarına açık. Ancak daha şimdiden kullanıcıların ilgisini çektiğini düşünürsek, çok kısa süre içerisinde tüm platformlara ve cihazlara gelme ihtimali oldukça yüksek.

Kaynak: SDN
 
Top