• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

WhatsApp Durum Bideolarına Sınır Geliyor

WhatsApp durum videolarına sınır geliyor

Tüm dünyanın Corona virüsü salgınıyla mücadele ettiği bu zor günlerde internet kullanımı da maksimum limitlere ulaşmış durumda. Bu nedenle birçok uygulama ve platform yoğun kullanım artışı nedeniyle bazı kısıtlamalar getirmek zorunda kalıyor. O uygulamalar arasında olan Whatsapp yeni bir düzenlemeyle “Durum videoları” içinde yeni bir sınır getirdi.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, son üç haftadır en yoğun anlık kullanıcı rakımına ulaşmış durumda. Yakın zamanda kullanım oranlarında yaşanan artış nedeniyle kapasitesini iki katına çıkardığını açıklayan ve bu sayede kullanıcılarının herhangi bir sorunla karşılaşmayacağını belirten şirket yeni bir düzenleme kararı almak zorunda kaldı. Beklediğinden daha yoğun bir artışla karşılaşan WhatsApp durum videolarıyla ilgili kısıtlama kararı almak zorunda kaldı.



Öncelikle Hindistan’da uygulanmaya başlayacak bu kısıtlama ardından dünya geneline yayılacak. WhatsApp’ın yeni düzenlemesiyle birlikte artık kullanıcılar durum videolarında 30 saniyelik videolar yerine 15 saniyelik videolar paylaşabilecek.


Corona virüsle mücadeleye verdiği destekle de sık sık gündeme gelen şirket, geçtiğimiz hafta kullanıcılarını doğru bilgiye erişimini kolay bir hale getirmek için bilgi sitesi kurmuştu. Bu sayede teyit edilmeyen sahte haberlerin önüne geçmeyi hedefleyen şirkete bu alanda Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF gibi güvenilir kurumlarda destek oldu. Facebook çatısı altında bulunan WhatsApp’a yeni getirilen kısıtlama beraberinde şirketin sahibi olduğu diğer uygulamalar içinde yeni kısıtlamalar getirip getirmeyeceğini gündeme getirse de, bu konu hakkında henüz netleşen bir bilgi yok. Gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.
 
Top