WhatsApp çoklu cihaz herkese açıldı! Nasıl kullanılır?

WhatsApp telefon ile bilgisayar arasındaki senkronizasyon zorunluluğunu kaldıran çoklu cihaz özelliğini kullanıma açtı.

WhatsApp çoklu cihaz

WhatsApp, çoklu cihaz desteğini tüm Android ve iOS kullanıcılarının erişimine açtı. Özellik şimdiye kadar sınırlı sayıda kullanılabiliyordu. Bugünden itibaren bütün akıllı telefonlara erişimi genişleten mesajlaşma platformu, kullanıcıların aynı anda dört cihazda hesaplarını aktifleştirmelerine izin verdi.

Çoklu cihaz özelliği, WhatsApp’ı akıllı telefon olmadan bilgisayarda çalıştırmak isteyenlere hitap ediyor. Önceden hesabınızı WhatsApp Web‘de kullanabilmek için, bilgisayarınızın ve telefonunuzun internet ile senkronize olması zorunluydu. Ancak çoklu cihaz bunu değiştirdi. WhatsApp Web’i kısmen bağımsız bir platforma dönüştürdü.

WhatsApp çoklu cihaz nasıl kullanılır?​

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp Web de yenilendi. Şirket uygulamanın hem tarayıcıdan ulaşılabilen hem de mağazadan yüklenebilen sürümlerini çoklu cihaza hazır hale getirdi. Yeni özelliği akıllı telefonunuzda aktifleştirmek için aşağıdaki adımları takip edin:
  • WhatsApp’ı açın.
  • iPhone için: Sağ alt köşedeki Ayarlar simgesine tıklayın ve Bağlı cihazlar’a girin.
  • Android için: Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın ve Bağlı cihazlar’a basın.
    baglantilar.png
  • ‘Çoklu Cihaz Beta Programı’ seçeneğine tıklayın.
  • Programa katılmak isteyip istemediğiniz soran bir uyarı penceresi açıldığında, işlemi onaylayın.
WhatsApp çoklu cihaz beta programına katıldıktan sonra, bilgisayarda mevcut WhatsApp Web oturumlarınız kapatılacaktır. ‘Bağlı cihazlar’ bölümüne girip parmak izi veya Face ID doğrulamasını yapın ve QR kodunu yeniden okutun. WhatsApp Web, ana telefonunuzdaki mesajları otomatik olarak bilgisayara aktaracak.

Bilgisayar ile telefonunuzu senkronize etme derdi olmadan WhatsApp Web’i kullanabilirsiniz. Ana cihazı tamamen kapatsanız veya internet bağlantısını kesseniz dahi, WhatsApp’ı bağladığınız bilgisayarda kullanmaya devam edebilirsiniz.

Unutulmaması gereken kurallar​

WhatsApp’ı aynı anda dört adede kadar ikincil cihazda kullanabilirsiniz. Ancak WhatsApp hesabınıza tek seferde yalnızca bir adet telefon bağlayabilirsiniz. Çoklu cihaz desteği, akıllı telefon zorunluluğunu tamamıyla ortadan kaldırmadı. Telefonunuzu 14 günden uzun bir süre boyunca kullanmadığınız takdirde, WhatsApp bağlı cihazlarınızın bağlantısını kesecek.

Bunlara ek olarak WhatsApp çoklu cihaz şimdilik şunları desteklemiyor:
  • Birincil cihazınızın iPhone olması durumunda, ikincil cihazlardaki sohbetleri temizleme veya silme
  • Telefonlarında WhatsApp’ın çok eski bir sürümü yüklü olan kişilere mesaj gönderme veya bu kişileri arama
  • Tablet kullanma
  • İkincil cihazlarda mevcut konumu görüntüleme
  • İkincil cihazlarda toplu mesaj listeleri oluşturma ve bunları görüntüleme.
Kaynak: SDN
 
Top