WhatsApp Artık Bilgisayarlarda...

Whatsapp'ın mobil uygulamasının ardından bilgisayarlar için özel bir uygulama da çok yakında kullanıcılara bu sabah sunuldu. Bilgisayar başında Whatsapp üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapmak ilerleyen haftalarda mümkün olacak.

Whatsapp; Windows 8, Windows 10 ve Mac OS X 10.9 (Mavericks) ve üstü sürüm işletim sistemleri için kendi uygulamasını bu sabah yayınladı. Uygulama ile birlikte kullanıcıların ayrıca Whatsapp Web'i kullanmalarına gerek kalmazken, artık uygulamayı ücretsiz olarak indirerek de kullanıcılar bilgisayar başında çalışmalarını sürdürebilecek.

alGHwAW.jpg


TARAYICI ZORUNLULUĞU ORTADAN KALKTI

Whatsapp'ın uygulamasının bilgisayarlara gelmesiyle birlikte artık tarayıcı kullanma zorunluluğu da kalmadı; zira uygulama arkaplanda çalışacağından kullandığınız tarayıcıda bir sekmeyi Whatsapp için ayırmak gerekmeyecek.


WHATSAPP UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Uygulama şu an Windows 8'in altı Windows sürümlerinde çalışmıyor. Yeni sürüm Windows ve Mac OS kullananların QR kodunu taratmaları gerekiyor; tıpkı Whatsapp Web'de olduğu gibi. Böylece Whatsapp'a bağlandığınızda bildirimler de aynen diğer uygulamalarda olduğu gibi ekranın sağ alt bölümünde görülecek.
 

r0se

Forum Onuru
Özel üye
çok nadir kullanıyorum ama pek whatsappla işim olmadıgından .:D
Ama iyi olmuş bu web uygulaması yaklaşık 1senedir var bu yanlış hatırlamıyorsam .
İyi barı yenilenmiş daha pratık olmus bunuda sevdm
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
WhatsApp bilgisayar uygulamasını indirmek için tıklayınız.

Veya direkt indirmek için.

64 Bit için WhatsApp uygulaması indir.
32 Bit için WhatsApp uygulaması indir.

Mac OS X 10.9 ve daha üstü için indirin.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Hemen belirteyim. Uzun süredir WhapsApp Chrome tarayıcı ekranından kullanılabiliyordu. Program haline getirilmesi sadece tarayıcı zorunluluğunu ortadan kaldırmış ki zaten artık webdeki kullanıcıların %90 ı Chrome tarayıcıyı tercih ediyor.

Program tıpkı web üzerinden kullanıldığı şekilde çalışıyor. Hiç bir fark yok diyebilirim. Kullanım birebir aynı... Yine bir QrKod uygulaması okutup giriş yapıyorsunuz ve cep telefonunuz açık olup WhapsApp kurulu olmalı.

AbkSODY.png
 
Top