Webmaster Terimleri ve Sözlüğü

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
FTP Nedir?
FTP (File transfer protocol) bir web sunucusuna dosya göndermenin veya sunucuda bulunan dosyaları bilgisayarınıza aktarmanın en kolay yoludur. TCP/IP protokolunu kullanan bir uygulamadır.
FTP yapabilmek için genellikle FTP programları kullanılır.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
PHP Nedir ?
PHP, kaynak kodu açık, sunucu tabanlı bir programlama dilidir. İnteratkif ve statik olmayan, bir veritabanına bağlanabilen web siteleri programlamak için kullanılır. PHP kodları HTML içine gömülerek çalışabilir. PHP sayfaları .php veya .php3 uzantısını taşır. Bu programlama dili C ve Java'yla benzerlik gösterir
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Asp Nedir?
ASP (Active server page) Microsoft'un geliştirdiği sunucu tabanlı bir programlama dilidir. ASP sayesinde ziyaretçiyle etkileşimli ve veritabanıyla işleyen siteler yaratmak mümkündür. Örneğin ASP kullanarak sitenizde ziyaretçi defteri veya anket gibi uygulamalar gerçekleştirebilirsiniz.

ASP, VBScript veya JScript dillerinde yazılır ve HTML ile iç içe kullanılabilir. ASP sayfaları çalışmak için Microsoft'un IIS web sunucuna ihtiyaç duyar.ASP'ye benzer diğer programlama dilleri PHP, Perl, ColdFusion, TCL ve JSP'dir.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Domain Name Nedir?
Domain name, Türkçe'si alan adı, bir web sitesinin internetteki adıdır. Alan adı noktayla ayrılmış iki bölümden oluştur. Birinci bölüm sitenin adını (örn: Hostbul), noktadan sonraki ikinci bölüm ise (örn: .net) alan adının uzantısını oluşturur.
.com .net .org .com.tr ve bunun gibi yüzlerce alan adı uzantısı mevcuttur.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Wordpress Nedir?
WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı (open source) ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
İSTEMCİ Nedir ?
İSTEMCİ : Bir server (sunucu) yada başka bir bilgisayar ile bağlantı kurup veri alışverişinde bulunan makinedir. Başka bir deyişle İnternet üzerindeki bir sunucuya bağlanmış olan "müşteri" makineye "istemci (client)" ismi verilir.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
KABLOSUZ BAĞLANTI Nedir ?
KABLOSUZ BAĞLANTI : "Wireles Fidelity" kelimelerinin kısaltması olup kablosuz bağlılık veya kablosuz bağlantı anlamına gelir. Wi-Fi dizüstü bilgisayarlar , PDAlar ve diğer taşınabilir cihazların yakınlarındaki kablosuz erişim noktaları aracılığıyla yerel alan ağına bağlanabilmesini sağlar. Bağlantı, kablosuz erişim noktaları ve cihazın ortak desteklediği, IEEE 802.11 protokolüne bağlı olarak 2.4 GHz veya 5 GHz radyo frekansında gerçekleştirilir.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
ÜCRETSİZ YAZILIM Nedir?
Dağıtımı ve kullanımı karşılığında bedel ödenmeyen yazılımlara verilen isimdir.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Açısal Hız Nedir ?
1. Düzgün dairesel hareket yapan bir cismin yarıçap vektörünün birim zamanda taradığı açıya açısal hız denir.
2. Birim zamanda titreşim açısının değişme miktarına açısal hız denir.
 
Top