Vücudunuzda Bazı Hormonların Eksik Olduğunu Gösteren Bu 7 Sinyali Kesinlikle Dikkate Almalısınız!

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Mutluluk sadece bir zihin hali ve hayata karşı olumlu bir tutum değildir. Aynı zamanda vücuttaki bazı kimyasal işlemlerle de ilişkilidir. Ruh halimizin değişimini etkileyen ve aynı zamanda ruh halimizin değişiminden etkilenen hormonlar vardır. Bu hormonların eksikliği hoşnutsuzluğa ve hatta depresyona neden olabilir.

1. Sürekli tatlı, cips gibi abur cubur yeme isteği.



Vücudunuz şeker ve nişastaya gereksinim duyuyorsa, serotonin seviyeniz düşmüş olabilir. Bu yiyecekler serotonin hormonunu arttırır. Ruh haliniz iyileşir ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ancak bu sadece kısa bir süre için olur. Sonuç olarak, bu mutluluk hormonunun seviyesi daha da azalır, bu ürünlere tekrar ihtiyacınız olduğunu hissedersiniz ve bu bitmek bilmeyen bir döngü haline gelir.


2. Kilo almak.



Dopamin eksikliği kilo alımına neden olabilir. Tatlılara ve sağlıksız yiyeceklere yönelmenizin yanı sıra, normalden fazla yiyebilirsiniz. Çünkü bu hormonun eksikliğini yemek yiyerek telafi etmeye çalışıyorsunuzdur. Sonuç olarak, gıda bağımlılığı gelişebilir.

3. Göğüslerde hassasiyet



Bir kadın düşük östrojen seviyesine sahip olduğunda, meme hassasiyeti yaşayabilir. Bu da hem ruh halimizi hem de sağlık durumumuzu etkileyen başka bir hormon eksikliği. Bu durum regl dönemlerinde veya regl dönemleri dışında oluşabilir.

4. Düşük empati düzeyi



Çalışmalar empati ve oksitosin arasında bir bağlantı olduğunu gösterdi. Bu hormon ruh halimizi tıpkı diğerleri gibi etkiliyor.Diğer insanlarla empati kurmakta zorlanıyorsanız veya yüz ifadelerini tanımakta sorun yaşıyorsanız, bunun sebebi oksitosin eksikliği olabilir.

5. Baş ağrısı



Baş ağrıları, ruh halini iyileştirebilen başka bir hormon olan progesteron eksikliği nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu ağrı migren şeklinde kendini gösterebilir. Hamilelik sırasında özellikle dikkat edilmelidir. Hamilelerde düşük progesteron farklı semptomlarla kendini gösterebilir ve kontrol edilmelidir.

6. Insomnia (Uykusuzluk)


Insomania, daha önce de bahsettiğimiz düşük serotoninin belirtilerinden biridir. Uyku problemleriyle kendini gösterir ve ruh halinde değişikliklere neden olur. Sürekli stres, depresyon yaşayan ve yerleşik bir yaşam tarzı olmayan insanlar bu hastalığa yatkındır.


7. Titremeler



Titiremeler, dopamin hormonu eksikliği nedeniyle oluşabilir. Bunlar kas kasılmalarının neden olduğu, vücuttaki istem dışı hareketlerdir. Çoğu zaman, ellerde olur. Aynı zamanda nörolojik bir hastalığın belirtisi olabilir.
 
Top