• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Volvo otomobiller artık 180 km/s hızın üzerine çıkamayacak

Simurg

Kabullenmiş olmanın dayanılmaz hafifliği...
Özel üye
İsveçli lüks otomobil markası Volvo, uzun süre tartışılacak bir uygulamayı başlattığını duyurdu. Şirketin otomobilleri ölüm ve yaralanmaları önlemek için 180 km/s hızı aşamayacak.

Volvo.jpg


Otomotiv devi Volvo, bundan böyle şirketin tüm yeni araçlarının 180 km/s maksimum hız sınırıyla piyasaya sunulacağını duyurdu. Ek olarak, tüm araçlara Care Key sistemi eklenerek ek hız sınırları belirlemenize olanak tanınacak.

Volvo-ic-tasarim.jpg


Volvo'nun hız sınırı girişimi ateşli tartışmalara yol açtı. Birçok uzman, otomobil üreticilerinin kendi takdirine bağlı olarak, bu tür kısıtlamaları getirme hakkına sahip olup olmadığına dikkat çekmekte. Bununla birlikte, Volvo bu tür önlemlerin yollarda hız sorununa ve korkunç sonuçlarına dikkat çekmeye yardımcı olacağına inanıyor.

Care Key ile maksimum hız ayarlanabilecek
Şirket, yeni otomobillerinde insanların ölmesini veya ciddi şekilde yaralanmasını önlemeye oldukça kararlı. 180 km/s hız sınırının getirilmesinin, yol güvenliğinin artırılmasına da yardımcı olacağı belirtilmiş.

Care Key teknolojisi ise aracın sahibinin, otomobilini başka birine, örneğin akrabası veya deneyimsiz bir sürücüye verdiği zaman, maksimum hızı ayarlamasına imkan tanıyacak. Sağlamlığıyla nam salmış markanınn, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Hız sınırlaması ve Care Key şirketin yeni girişiminin bir parçası ve bu, otomobil üreticilerinin ölümlerin yüzdesini trafik kazalarında sıfıra düşürmek için nasıl sorumluluk alabileceklerinin açık bir örneği. Ayrıca sürücüleri daha güvenli sürmeye teşvik etmekte."
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
O halde volvo almanın bir anlamı kalmadı benim için. Hem o kadar para ver hem 180 i geçme oldu mu şimdi yani. :D
 
Top