Vodafone Fatura Ödenmezse Ne Olur? Kaç Günde Kapanır?

Vodafone Fatura Ödenmezse Ne Olur? Kaç Günde Kapanır? Vodafone faturalı hat sahipleri bazı dönemlerde faturalarını bazı sebeplerden dolayı geç ödemektedirler. Fatura son ödeme tarihi Vodafone tarafından size e-posta ve SMS ile bildirilmektedir. Eğer faturanızı size bildirilen son ödeme tarihinde ödemezseniz adım adım yaşanacakları size ayrıntılı olarak anlatmaya çalışacağım.

Pek çok kişi yaşanan bazı ekonomik sebepler yada hatlarına gelen yüksek faturalardan dolayı ödemelerini düzensiz olarak yapmaktadır. Vodafone faturası son ödeme tarihi sizin bu tarihe kadar kesin ödeme yapmanız gereken tarihtir. İşte vodafone faturasını son ödeme tarihi geçerse ne olur sorunun cevabı;

Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse Neler Olur​

Vodafone faturalı hat sahiplerinin en sık yaşadığı sorunlardan biride faturasını geç ödemesi yada hiç ödememesidir. Vodafone faturalı hat sahipleri faturalarını son ödeme tarihinde ödemediklerinde Vodafone tarafından faturanın ödenmediği mesajı gönderilir.

Son ödeme tarihinden itibaren 1 haftalık ek süre tanınarak faturanın ödenmesi beklenir. Yani hattınızın son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta arama yada sms görüşmesine kapanmaz. Sadece geç ödemeye bağlı olarak %2,5 faiz uygulanır.

Eğer size tanınan ek 1 haftalık süre içerisinde ödeme yapmazsanız hattını giden aramaya ve sms gönderimine kapanır.

Son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta içerisinde size bildirilen ödeme SMS’lerini dikkate almadığınızda hattınız ek 3 günlük süre tanınır ve bu süre içerisinde ödemediğinizde hattınız tamamen kapanır. Size arayanlar “Bu hat geçici olarak servis dışıdır” uyarısı alırlar. “Bu hat geçici olarak servis dışıdır” uyarısı sadece hattınızın faturanızı ödemediğinizde söylenir. Eğer sizde birini aradığınızda bu uyarı mesajını alıyorsanız hat sahibinin borcunu ödemediğini anlayabilirsiniz.

Hattınız tamamen kapandığında 1 ay içerisinde size borcunuzu ödemeniz için tarafından taksitlendirme teklif edilir. Eğer hiç bir şekilde uzlaşma yolunu gitmezseniz 1 ay sonunda icraya verilirsiniz.

Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihinden Kaç Gün Sonra Kapanır​

Vodafone hattınız borcunuzu son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta içinde ödemediğiniz hattınız giden aramaya kapanır. 1 hafta sonunda ödeme yapmadığınızda 3 gün sonra hattınız tamamen kapanır ve sizi arayanlar size ulaşamaz.
Vodafone fatura son ödeme tarihi geçtiği halde ödeme yapılmadığında hattınıza kısıtlama gelir arama yapamaz ve SMS atamazsınız. Halen ödeme yapılmadığında ise borcunuz icra yolu ile tahsil edilir.
fatura.jpg


Vodafone Fatura Son Ödeme Tarihi Geçerse​


Vodafone fatura son ödeme tarihi geçerse; Faturanızın son ödeme tarihi geçtikten sonra ödeme yapmadığınız her gün için belli bir oranda gecikme faizi hesaplanır. Son ödeme tarihinden sonraki 5 gün süre boyunca fazi işleme devam eder. Faturanızın son ödeme tarihinden 5 gün sonra ödeme yapmadığınız takdirde hattınızın kullanıma kapatılarak ksıtılanır. Kısıtlama süresi içerisinde kimseyi arayamaz ve SMS göndermezseniz. Bir sonraki faturanızda gecikme bedeli ve kısıtlama sonrasındaki açma-kapama bedeli faturanıza yansıtılacaktır.
Vodafone son ödeme tarihi geçerse ve siz 5 gün içerisinde ödeme yapmazsanız hattınız tamamen kapatılır. Eğer 1 ay içerisinde ödeme yapmazsanız icralık olursunuz.

Vodafone Fatura Ödenmezse Hat Ne Zaman Kapanır​

Vodafone fatura kesim tarihinden sonra size fatura son ödeme tarihi SMS ve e-posta ile bildirilir. Son ödeme tarihi geçen fatura 5 gün daha açık kalır. Eğer borcunuzu 5 gün içerisinde ödemezseniz hattınız giden aramalara kapatılır ve size 3 gün daha ek süre verilir. 3 Gün içerisinde borç ödenmediğinde hattınız gelen aramalara kapatılır ve sizi arayanlar size ulaşamazlar.
Hattınız son ödeme tarihinden itibaren en geç 8 gün içerisinde mutlaka borcun ödenmesi yada fatura borcunun yeniden yapılandırılması gerekmektedir.
 
Top