Kaynak ikonu

Android Visidon AppLock - Yüz Tanıma Sistemi - Android 2.7.0

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Visidon AppLock - Yüz Tanıma Sistemi - Android - Visidon AppLock - Yüz Tanıma Sistemi - Android

Visidon AppLock Android için yüz tanıma güvenlik uygulamasıdır. Seçtiğiniz herhangi bir uygulamayı yüz tanıma sistemi koyarak şifreleme imkanı sunmaktadır.

Uygulamaya ayarlar kısmından "Face Training" diyerek yüz yanıma yapabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğraflar en az 5 en fazla 10 olmalıdır. Ayrıca alternatif olarak şifrelemede mevcuttur. (Pasword, Pin vb). Uygulama oldukça başarılı, başkalarının görmesini istemediğin uygulamaları şifreleyebilirsiniz. Facebook, SMS, Galeri ya da...

Açıklamanın devamı için tıklayınız...
 
Son düzenleme:

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
An itibari ile yukarıda tanıtımını yaptığım Visidon AppLock uygulamasının ücretsiz versiyonunu test ettim.Gerçekten çok beğendim ancak başlangıçta zorluk çekebilirsiniz.

Uygulamayı indirip kurduğunuzda ilk önce gerekli durumlarda kullanmak için şifre gerekiyor. Hem harf hem rakam kullanarak en az 4 haneli şifre şifre üretiyorsunuz. Örneğin karanlık bir ortamdasınız ya da yüzünüz bir şekilde tanınmadı işte bu durumlarda şifre ile girmeniz gerekiyor.

Örnek olarak rehberi kilitlediniz ve arkadaşınız sizden telefonunuzu isteyip bir numara araması gerektiğini söyledi. Ya siz yüzünüzü göstereceksiniz ya da arkadaşınız şifreyi girecek ki telefonu kullanabilsin :)

Uygulamanın ayar sayfasından hangi bölümleri şifrelemek istediğinizi belirlemeniz için onay kutucuklarına tik atmanız yeterli. Ben sadece mesajlaşma, rehber, galeri ve app store bölümlerine şifre koydum.

Uygulamayı çok beğendiğimi söyleyebilirim. Kurulum aşamasında her açıdan telefona bakabileceğinizi düşünerek en az 5 adet resim çekip programa tanıtmanızı öneririm :)
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Bu uygulama olmadanda Mesajlara, Rehbere, Notlara, Dosyalara vs. ulaşılmamasını engelleyebiliyorsun
Samsung'da öylede diğer telefon modellerini bilmiyorum:)
Sadece telefon şifresini aktif etmek ve şifre koymak istediğin yerleri seçmek yeterli oluyor:)
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Ya daha önce bunun sıkıntısını çekmiştim. Eski basit telefonlarda bile örneğin mesajlara girişi şifreli yapabiliyosun ama Android telefonlardan yok bu özellik. Büyük bir eksiklik aslında. Bu program baya hoşmuş. Telefondaki yüzlerce uygulamayı bir tıklama ile ayar bölümünden yüz tanıma sistemine dahil edebiliyorson. Benim ki gerçi tel değil ekran görüntüsü aldım ama biraz büyük olabilir :P

Ama göründüğü kadar da büyük değil, kamerayı kaç çözünürlüğe ayarlarsan o şekilde ekran görüntüsü alıyor :) Sadece 7.7 inc ekranım :P

L0OEk.jpg
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Yazdığına cevap olarak yazmıştım. Önceki telefonun Galaxy S i9000 idi hala duruyor ama, normal menülerinden mesajlara falan şifre atayamıyosun. Extra programlarla bu yapılabiliyor, örneğin burada tanıttığım Visidon Applock gibi.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bence en kullanışlı programlardan biri. Ayarladığın menülere girerken önce kamera açılıyor ve yüzünü inceliyor. Tanıdığndaaçıyor, tanımazsa ilk başta tanımladığın şifre ekranı geliyor şifreyi bilen ancak girebiliyor.

Android telefonlarda gerçekten bazı menülere şifre atanmaması kötü mecburen bu tür yazılımlar kullanılyır. Samsung U600 telimi özledim yaa :P
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Note benim işimi görmüyodu, mecburen büyük aldım ama tercih yapmak zorunda kalsam kesinlikle note alacaktım, 5.5 inclik ekranı var ve fiyatı çok düştü. 2400 TL'den 1800 TL ye düştü sanırım.
 
Top