Magazin Vicroria's Secret Meleği Sara: Bir Dilim Pizza Için Ruhumu Satabilirim

Düş

Özel Üye
Özel üye
Hürriyet'ten Ali Tufan Koç, geçen hafta New York'ta düzenlenen Victoria's Secret şovunun kulisinden manzaraları yazdı. İşte Koç'un o izlenimleri...

"Buradaki elektriğin, selfie'lerin arkasındaki hikâyelerin tarifi zor. Ama meleklerin ruhunu dinlemek, içyüzünü görmek için, modelliğe sırf bu şovda yer alabilmek amacıyla başlamış Portekizli top model Sara Sampaio'dan daha doğru bir isim olamazdı.

Bir modelin ayna karşısında kendisini hangi açıdan, nasıl süzdüğü karakteri/ruh hali hakkında çok şey söyleyebilir. Victoria's Secret defilesinin kulisinden, saç-makyaj seansından birkaç kare çekelim, üzerinden konuşalım:

"KENDALL KAFASINI TELEFONDAN KALDIRMIYOR"

Kendall Jenner'ın telefondan kafasını kaldıracak, aynaya bakacak vakti yok. Kardashian mensubu olmak, Instagram'da 41.7 milyon kişiyi beslemek kolay olmamalı. Gigi Hadid'in, Lily Aldridge'in saniye başına çektiği aynadan selfie karelerini hesaplıyorum: Nefes başına iki selfie! Az ilerde, köşede, sakin sakin gülümseyen Sara Sampaio ise aynadan kendisine değil, saç-makyaj ekibine bakıyor; heyecanla dinliyor.



Arada etrafında dolaşan fotoğrafçılara, istifini bozmadan, 'ördek dudak' yapmadan, gülümseyerek poz veriyor; tatlı ve hafif.

"HAYATTAN PİZZADAN BAHSETMEK İSTİYOR"

Selfie çektirmek değil, Porto'daki ailesinin fotoğraflarını göstermek; diyetten, brokoliden değil, hayattan, pizzadan bahsetmek istiyor.

En çok ağzına yüzüne bulaştırarak pizza yiyişini, her ısırıkta suratını kaplayan o mutluluğu görmek istiyorsunuz. Ve bunun için 47 modelle dolu kulisi unutup bir koşu köşedeki pizzacıdan sıcak bir kutu kapıp gelebilirsiniz...

Sırf bu şovda olabilmek için model olduğunuzu okudum...

- Evet, mutluluk verici bir heyecan bu. İyi geliyor bu adrenalin. Seni 'yüksek' tutuyor.

Hiç stresli tarafı, gergin yüzü yok mu?

- Her işte olduğu kadar... Disiplinli, kurallı yaşamanız lazım bir süre. Kural insanı değilseniz, hayatı olduğu gibi yaşamayı seviyorsanız o disiplin can sıkabiliyor.

"BİR DİLİM PİZZA İÇİN RUHUMU SATABİLİRİM"

Mesela?

- Kimse kusura bakmasın ama modellik yapıyorum diye her sabah bir avuç meyve, yoğurt, avokadoyla beslenecek değilim. Bazen kahvaltım kocaman bir dilim pizza oluyor. Sebzeli değil, bol sucuklu, sosisli, her tarafından peynir akanlardan bahsediyorum. O tattan uzak kalmak kolay değil. Bir dilim pizza için sana şu an ruhumu satmaya hazırım.

Kutlama planları yapıldı mı?

- İlki belli. Favori pizzamla evde buluşacağım. Baş başa olacağız. Ateşli bir gece olacak.
Aylarınızı, yıllarınızı verdiğiniz bir defile... Neler geçiyor podyumda aklınızdan?

- Onu ancak Freud çözebilir!

Biraz tarif etseniz...

- O saniye içimde kopanları anlatamam... Utanıyorsun, kükrüyorsun, büyüyorsun, küçülüyorsun, hatta azıyorsun! Bir tarafın "Şimdi öyle bir yürüyeceğim ki hepinizin aklını başından alacağım" diyor, bunu duyan öteki tarafın o kadar utanıyor ki küçük kız gibi saf saf gülümsemekle yetiniyorsun. Hazırlık aşaması, kulis filan gayet eğlenceli ama podyumda olmak, bu şovun en zevkli kısmı.

'Melek'lik, bir model için ne ifade ediyor?

- Bir oyuncunun Oscar kazanıp, isminin başına 'Oscar ödüllü' sıfatı gelmesiyle aynı şey. Hayatım boyunca bu anın hayalini kurdum. Bugün, burada olmak için çok çalıştım.

Çok çalışmaktan kastınız spor, diyet mi?

- Hayır... Kendine iyi bakmaktan bahsediyorum. İyi yaşamak, iyi okumak, iyi yürümek, iyi sevişmek... Güzelliği sadece beden ölçüsüne indirgeyemezsiniz. Ama ille de nasıl hazırlandığımdan bahsetmem gerekiyorsa... 10 gün kala karbonhidratı, şekeri kestim, sadece proteinle beslendim. Her gün pilates yaptım, fitness gurusu Justin Gelband'la çalıştım.

SARA SAMPAİO KİMDİR?

Sara, Porto doğumlu, 24 yaşında. Portekiz'den çıkan ilk uluslararası süpermodel. Modellik hep hayali olmuş. Sampaio, özel hayatını 'özel' tutması, tutabilmesiyle meşhur. Herkesle hem yakın hem mesafeli. Geçen hafta, New York'ta gerçekleşen Victoria's Secret şovunun bu yıl 20'ncisi yapıldı. Sampaio daha evvel şovun farklı segmentlerinde yer almasına rağmen, ilk kez bu yıl 'melek' sıfatıyla podyuma çıktı.
 
Top