• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Veda

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Geçenlerde bir baba ve kızının havaalanında vedalaşırken son dakikalarına kulak misafiri oldum.
Kalkış zamanının geldiği anons edildi.Güvenlik kapısının yanında dururken birbirlerine sarıldılar.Baba şöyle dedi:
“Seni seviyorum ve sana yeterli olanı diliyorum.” Kızı cevap verdi:
“Baba,beraber geçirdiğimiz bu hayat bana yetti de arttı bile.Sevgin her zaman ihtiyacım olan tek şeydi.Sana da her zaman yeterli olanı diliyorum.”
Öpüştüler ve kız ayrıldı.Baba,oturmakta olduğum sandalyenin yanına yürüdü. Orada ağlamak istediğini ve ağlamaya ihtiyacı olduğunu gördüm.Rahatsız etmek istemeyerek,onu kendisiyle baş başa bırakmak istedim,ancak o bana şöyle sordu:”Hiç birisine,sonsuza dek geçerli olduğunu bilerek,veda ettiğiniz oldu mu?” “Evet”diye cevap verdim.
“Sorduğum için bağışlayın,ancak bu neden sonsuza dek geçerli olan bir veda?”
“Ben yaşlıyım ve o çok uzakta yaşıyor.Önümde başa çıkmam gereken zorluklar var ve gerçek şu ki,bir sonraki seyahatini,benim cenazeme gelmek için yapıyor olacak.”dedi.
“Veda ederken sizi şöyle söylerken duydum,’Sana yeterli olanı diliyorum' dediniz, bu ne anlama geliyor?” Gülümsemeye başladı.
“Bu diğer nesillerden bize geçmiş olan bir dilek.Annemle babam eskiden bunu herkese söylerdi.”
Bir anlığına duraksadı ve detaylı olarak hatırlamak istercesine baktı ve bu sefer daha da gülümseyerek şöyle dedi:”Sana yeterli olanı diliyorum dediğimizde,diğer kişinin sadece hayatta sahip olduğu iyi şeyleri korumaya devam etmesine yetecek kadar,iyi şeylerle dolu bir hayatının olmasını dileriz."
Sonra bana dönerek,sanki bir hatıradan alıntı yapıyormuşçasına aşağıdaki cümleleri söyledi:
-Sana gün ne kadar gri gözükürse gözüksün,parlak bir bakış açısı vermeye yetecek kadar güneş diliyorum.
-Sana güneşin varlığı için çok daha fazla şükretmeye yarayacak kadar yağmur diliyorum.
-Sana ruhunu canlı ve ölümsüz tutmana yetecek kadar mutluluk diliyorum.
-Sana hayattaki en küçük şeylerin bile,çok büyük görünmesine yetecek kadar acı diliyorum.
-Sana isteklerini tatmin etmene yetecek kadar kazanç diliyorum.
-Sana bütün sahip olduklarına şükretmene yetecek kadar kayıp diliyorum.
-Sana en son vedayı atlatabilmene yetecek kadar merhaba diliyorum.
Sonra ağlamaya başladı ve yürüyerek gitti.
Derler ki,özel bir insanı bulmak bir dakika,onun varlığı için şükretmek bir saat,onları sevmek için bir gün,ancak sonrasında onları unutmak için bütün bir ömür gerekir..

(alıntı)
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

9 seneyi geçti. Tüm sessizliğimle haykırıyorum için için Babam. Burnumun direği sızlıyor. Kuytuda köşede, yolda, ıssızda ağlıyorum titreyerek yapayalnız. Gün içinde muhakkak bir kaç kez rahmetli BaBam diye başlıyorum senden bir hikayeye, ana, söze... Sana rahmetli demek bir bilsen ne kadar ıstıraplı Baba. Geçmiyor gözümün önünden hiç o son halin, bana gözlerinin üstünden o acı bakışın, kaybettikten sonra seni daha soğumamış yüzüne bakıp son kez yanağına dokuduğum hissim. Arada açıp fotoğraflarına bakıyorum. Arada toru nun rüyasına girmelerini dinliyorum. Kalbim batıyor acı acı Baba. Hep söylerdin ye siz babacısınız diye, biz hepimiz Sen'ciydik Baba. Keşkeler, ahlar, vahlar hepsi boş gerçekten. Bir istanbul sevdasına dökülüp geldiğim gurbette yanında daha çok vakit geçiremem, sen hastayken torununla seni çok yalnız bırakmam, tedaviye gittiğimiz safak hastanesinde bir gün kucağıma yığıldığında senin kaderine ağladığını görmem ve çaresiz kalmam, bir kez daha yatağında yanına uzanamayacak olmam, bana kimsenin bir daha kara kizim demeyecek olması. Ciğerime dolmasın diye mi bilmem baba, her seni özledigimde ruhuma özleminle kaplı, kapanıyor ağzım, burnum, aklım unutuyor nefes almayı bir alzheimer hastası gibi. Memleketime gidemedim sen gittiğinden beri Baba . mezarına yaptırdığımız mezar taşını gösterdi Sunay Baba. Sen diye soğuk bir mermer, üstünde ismin, toprağın altında, göğün üstündesin bu ne çaresiz, geçmez, katlanılması mecburi bir acıymış baba. 9 seneyi geçti bu dünyadan göçeli sen baba ve ben göğsüme ölene dek taşıyacağım öksüzlüğü alalı. Seni hep en çok seviyorum Babammm...
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bir gün gelir tükenirsin
Bir gün gelir unutulup gidersin
Ardından kalan tek şey
Düz beyaz mermerdir bu sefer
Oraya yazılmıştır hayatının nasıl başlayıp nasıl bittiği...!!!
 

Top