Varisler İçin Elma Sirkesi

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Ailesinde varis problemi olan bir kişi sürekli ayakta kalması gereken veya hareketsiz oturması gereken bir mesleğe sahipse, sigara kullanıyorsa, aşırı sıcağa maruz kalıyorsa varis problemi ile karşı karşıyadır. Değişen hormonlar sebebiyle hamilelikte de oluşan varis problemi günümüzde sıklıkla karşılaşılan ortak bir sorun halini almıştır.
Elma sirkesinin faydaları arasında varis ağrılarını geçirici etkisi pek az kişi tarafından bilinir. Eelma sirkesi varis tedavisinde kesin çözüm olmaktan ziyade rahatlatıcı ve ağrı kesici bir özellik taşımaktadır. Ancak varisin neden olduğu dayanılmaz ağrıları geçirmekte ve varisli damarlarda kan dolaşımını rahatlatmaktadır. Elma sirkesiyle birlikte varis çorabı kullanılırsa daha kalıcı bir rahatlama etkisi oluşturmaktadır.

Elma sirkesi varislere nasıl uygulanır?

- Öncelikle temiz steril bir bez ya da ev havlusunu elma sirkesine batırıyoruz. Havluyu biraz sıkarak elma sirkesinin havluda durmasını sağlıyoruz. Elimizdeki havluyu varisli damarların olduğu kısımlara ve bölgelere sardıktan sonra 1 saat kadar bekletiyoruz. 1 saatlik bekleme süresince mümkün olduğunca az hareket etmek gerekiyor. Aynı zamanda bacaklar yukarıya doğru bir yere yaslayarak dik tutulur...
- Elma sirkesi ile varis tedavisi kürü mümkünse akşamları yatmadan 1 saat önce uygulanmalı ve her gün muhakkak yapılmalıdır. Zamanla elma sirkesinin variste oluşan ağrıyı keserek şişliği indirdiğine şahit olacaksınız.
- Elma sirkesini sabah akşam olmak üzere 4-5 hafta düzenli bir şekilde uygulayın
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Sirkenin bayağı faydası varmış. Varise faydasını da şimdi öğrenmiş oldum.
 
Top