• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Valencia 2008 Takvimine Girdi

Valencia 2008 takvimine girdi


Valencia, 2008 yılından itibaren Formula 1 grand prix takvimine dahil edildi.

Formula 1'de gelecek sezondan itibaren Valencia'da düzenlenecek Avrupa Grand Prix'si de koşulacak.

F1'in patronu Bernie Ecclestone, İspanya'nın Valencia şehri yetkilileriyle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını ve gelecek sezondan itibaren Valencia'da yarış yapılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

Deniz kıyısında bulunan caddede yapılacak, yeniden dizayn edilmiş 4.3 kilometre uzunluğundaki pistteki yarışa Avrupa Grand Prix'si adı verilecek.

Monaco Grand Prix'sine benzeyeceği ifade edilen yarışın, MotoGP yarışı ve Formula 1 testlerine evsahipliği yapan Ricardo Tormo pisti yerine caddede koşulmasında Ecclestone'un ısrarcı olduğu ifade ediliyor.

Ecclestone, yerel yönetimle yedi yıllık anlaşmaya vardıklarını, halen yönetimde bulunan merkez sağ parti üyesi belediye başkanı Francisco Camps'ın ay sonundaki seçimlerde seçilmemesi halinde anlaşmanın iptal edilebileceğini söyledi.

Valencia'nın takvime dahil edilmesiyle İspanya'da koşulacak grand prix sayısı ikiye yükselecek. Ecclestone, daha önce yaptığı açıklamalarda hiçbir Avrupa ülkesinin iki yarış birden organize etmemesi gerektiğini ifade etmişti.

San Marino GP'sinin koşulduğu Imola pisti bu yıl takvimden çıkarıldı, Almanya'daki Nurburgring ve Hockenheim pistleri ise bu yıldan itibaren dönüşümlü olarak F1 yarışı düzenleyecek.

Valencia yerel yönetiminin F1'i düzenlemek için her yıl 35.20 milyon dolar ödeme garantisi vermesi ve İspanyol Fernando Alonso'nun iki yıldır şampiyonu olmasıyla ülkede F1'e ilginin patlamasının, bu kararda etkili olduğu ileri sürülüyor.

İspanya Grand Prix'sinin düzenlendiği Barcelona'daki Katalunya pistinin 2011 yılına kadar Ecclestone ile sözleşmesi var.
 
Top