Üzüm Tek Başına Eczane Gibi!

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
Üzüm tek başına eczane gibi!

Üzümün yararları sayılamayacak kadar çok: A, B1, B2, C vitamininin yanısıra potasyum, magnezyum içeren üzüm tek başına bir eczane görevi görüyor. Özellikle baş ağrısı ve kansere karşı koruyucu etkisi olan üzüm asabı bozulanların da ilacı gibi.

Üzüm bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğinin altını çizen Prof. Turan Karadeniz, bu sihirli meyvenin yararlarını şöyle sıraladı: "Üzüm, böbrek ve karaciğerin işlevini artırır, karaciğer hastalıkları ve kansızlığın tedavisinde etkilidir. Kanın temizlenmesine, vücutta yağların erimesine yardımcı olur. Vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.

Yağlı bileşiklerin kılcal birikmesini engelleyerek ve kanı sulandırarak kalp-damar sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. İçerdiği resveratrol maddesi sayesinde kansere karşı vücudu korumakta görev almaktadır. Vücudu virüslere karşı dirençli hale getirir. Kabuk ve çekirdekleri mideye zarar vermeden sindirimi hızlandırır, bağırsak sisteminin çalışmasını düzenler, bağırsak sancısını giderir. Cüzamdan kurtulmak için bolca kuru üzüm yenilmelidir. Hamilelik veya bacaktaki şişliklerin giderilmesinde ekşi üzüm suyu lapası şiş uzuvlara sarılmalıdır. "

'SARA'YA İYİ GELİYOR

Üzümün kireçlenmeyi de önlediğini belirten Prof. Dr. Karadeniz, şunları kaydetti: "Taze üzüm yenilerek dizlerdeki kireçlenme önlenir, romatizma ve mafsal iltihabına faydalıdır. Fil hastalığında üzüm ağacının külü sirke ile karıştırılıp şişlik üzerine konursa faydalı gelir. Sedef hastalığında kuru üzüm lapası yaralara sürülürse şifalı olur. Üzüm yaprağı usaresi suyla karıştırılıp saçlar yıkanırsa saçları uzatır. Damar sertliğine karşı üzüm hoşafı içilmelidir. Saraya karşı üzüm hoşafı iyi gelir. Üzüm pekmezi akciğer veremine, asap bozukluğuna, kansızlığa, karaciğer zafiyetine iyi gelir" şeklinde konuştu.

(Yeni Şafak)
 
Top