Uzmanlara Göre Bekar ve Çocuksuz Kadınlar Çok Daha Mutlu

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Yapılan son araştırmalara göre evli olmayan kadınlar ve çocuğu olmayan kadınlar, evli ve çocuklu kadınlara oranla daha mutlu oluyorlar.

Eskiden evli olmayan veya çocukları olmayan kadınlara daha az değer verilirdi. Ama neyse ki, artık böyle bir durum yok. Aksine uzmanlara göre evli olmayan ve çocuğu olmayan kadınlar çok daha mutlu.
NLV8BO.jpg


Sonuçta bağımsız bir kadın olmak varken, kim ailenin peşinde oradan oraya sürüklenmek ister ki? Bebek bezi ve okul ihtiyaçlarına harcanmayan parayla kendiniz için neler yapabileceğinizi düşünsenize!

Kabul etmek gerekirse evli olmayan veya anne olmayanlar için konuşmak daha kolay. Ama sonuçta anneliği dünyanın en mutluluk verici işi olarak gören ve gerçekten de mutlu olan birçok kadın var.




Peki uzmanlar bu konuda ne düşünüyorlar?


Londra Ekonomi Okulu davranış bilimleri profesörlerinden Paul Dolan, Cumartesi günü yaptığı konuşmada son zamanlarda elde ettikleri verilere göre başarıyı belirleyen klasik ölçütlerin söz konusu özellikle evlilik ve çocuk büyütmek olunca aileyle bir ilgisi olmadığını söyledi.

Dolan, The Guardian ile yaptığı röportajda:

"Evli insanlara ne kadar mutlu oldukları sorulduğunda, eşleriyle aynı odada oldukları zaman mutlu olduklarını söylüyorlar. Ama eşleri yanlarında değilken tam bir facia. Aynı insanları zaman içerisinde gözlemleyerek edindiğimiz verilere göre şunu söyleyebilirim; eğer erkekseniz kesinlikle evlenmelisiniz. Ama kadınsanız çok da kendinizi sıkmayın."

Dolan, konuşmasına devam ederken erkeklerin kadınlara göre evlilikten daha fazla yarar sağladığını ve evlenmemiş kadınların, evli ve çocuklu kadınlara göre daha uzun yaşadığını söyledi.


"Erkekler daha az risk alırlar, daha fazla para kazanırlar ve daha uzun yaşarlar. Kadınlar ise daha fazla sıkıntı yaşarlar. En sağlıklı ve en mutlu kadınlar evlenmemiş ve çocuğu olmayan kadınlardır."

Profesör, son kitabı Happy Ever After'da American Time Use Survey'den edindiği verilere dikkat çekerek evlenmemiş, evlenmiş, boşanmış, ayrılmış ve dul bireylerin keyif ve ıstırap seviyelerini karşılaştırdı.

Sonuçlar, evlenmemiş olanların mutluluk seviyesinin evli olanlardan daha yüksek olduğunu gösterdi. Buna rağmen Dolan, kadınların ve ailelerin yalnızken daha mutsuz hissedebileceklerini söyleyen düşünceyi vurguladı.


"40 yaşında yalnız ve çocuğu olmayan bir kadının doğru insanla tanışmayı ve bir şansı olması beklemesini görürsünüz. Ama hayır, belki de yanlış insanla tanışacak ama bunu da değerlendirecek. Belki de onu daha az mutlu ve sağlıklı yapan bir adamla tanışarak daha erken ölecek."


Veriler bu yönde olsa da, bireyler kendi mutluluklarına kendileri karar verirler.


Yalnız veya biriyle beraber fark etmez, mutluluk herkesin kendi seçimi ve tercihidir.
 

pietaS

Ben o yoldan çıktım.
Özel üye
Bekar ve çocuksuzum, - sevgilim var ama şimdiden başım bağlı demeyeyim yani- mutluyum da. Bazen mutsuz da oluyorum. Ama bunun medeni halle alakası olmuyor. Sanırım evlenen kadınların ömrü, erkekler tarafından tüketildiğinden olsa gerek bu tespit yapılmış.
 
Top