Uzaktan Eğitim İçin Tavsiyeler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Bütün içeriğinizi çevrimiçi ortama taşımaya çalışmayın.​


Uzaktan öğretim sırasında veya sonrasında öğrencilerinizin derse gelmeden bir materyali incelemelerini istiyorsanız asla bir kitabın bütün bir ünitesini tarattığınız dokümanı sisteme yükleyip öğrencilerinizin bunu okumasını beklemeyin. Okumayacaklardır. Konuya dair ilgi çekici bir video bulun, rehber sorular ile tartışma forumu hazırlayın ve içerikle etkileşimi artıracak bir yöntem bulun.


Etkileşimi artırmak için uzaktan yapacağınız görüşmelerde öğrenci sayısını düşük tutun.​


Mümkünse çalışmaları üzerine dönüt sağlayın. Bunun için ücretsiz video konferans programlarını (Zoom, Hangouts, Skype) veya var ise okulunuzun öğrenme yönetim sistemini kullanabilirsiniz, eğer yoksa Moodle, Google Classroom, Edmodo gibi ücretsiz platformları kullanabilirsiniz.


Öğrenciler arası etkileşimi ve sosyal bulunuşluğu artırın.​


Grup çalışmaları aracılığıyla öğrencileriniz arasındaki iletişimi ve iş birliğini sürdürün. Bunun için de kullanabileceğiniz çok sayıda dijital araç mevcut.


Kazanımlarınız, aktiviteleriniz, dijital araçlarınız ve değerlendirmeniz arasında mutlak bir uyum olmasına özen gösterin.​


İyi bir öğretimsel tasarım ancak bu uyum ile mümkün olabilir. Anlaşılan o ki, ilk deneyimsizliklerimizden ve hatalarımızdan dersler çıkartarak uzaktan eğitim konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Neyse ki önümüzde artık yeterli zaman var…
 
Top