• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

USB Bellekten Windows XP Kurulumu

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Birçok yöntem denedim USB bellekten Xp kurmak için hepsi bir şekilde hata verdi. Taa ki nette rastladığım bu kurulum anlatılana kadar...

Eğer siz de Cd'lerle falan uğraşmak yerine USB bellekten Xp kurmak istiyorsanız kesinlikle bu yöntemi tek geçerim...

Öncelikle WinSetupFromUSB programınının 1.6 sürümünü direkt yükleyebilir, isterseniz üretici firmanın download sayfasına ulaşabilirsiniz. Program portable şeklinde olduğu için kurulum gerekmiyor...


Not: Windows 10 yüklü bir laptopta bu kurulumu hazırlayıp başka bir laptopa kurulum yaptım...

Daha sonra Xp dosyalarının olduğu klasör hazırlıyoruz. Veya .iso dosyasını WinRar ile bir klasöre açabilirsiniz. Çünkü programa bu klasör yolunu göstermememiz gerekiyor.

Flash belleğimizi bilgisayara taktıktan sonra indirdiğimiz indirdiğiniz WinSetupFromUSB .exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki şekilde ayarları yapın.

XNyaPpU.png


Karşımıza gelen bu ekrandan ilk bölümde flash belleği seçiyoruz, ikinci bölümde Windows 2000/XP/2003 Setup kısmını seçip Windows XP dosyalarımızın yer aldığı klasörü gösteriyoruz. Son olarak GO butonuna tıklıyoruz ve dosyalar usb belleğimize kopyalanmaya başlıyor. Bu işlem uzun sürebilir, kopyalanana kadar bekleyiniz.

Kopyalama işlemi bittikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve BIOS ayarları ile USB bellekten başlamasını sağlıyoruz.

edhCgUY.jpg


Bilgisayarı USB bellekten başlattığımızda karşımıza bu ekran gelecek . Windows XP/2000/2003 Setup‘ ı seçiyoruz.

t3jW8me.jpg


Karşımıza gelen bu ekranda ise ilk olarak First part of Windows XP Professional Setup‘a giriyoruz.

Windows XP kur dosyalarını yüklemeye başlayacak. XP kuracağınız diski seçiniz ve biçimlendiriniz.

NOT: Eğer bu bölümde xp kurulumu yapacağınız harddisk bölümlerini göremiyorsanız BIOS ayarlarından Advanced Setting kısmında SATA kısmında seçili olan AHCI modu IDE veya Compatibility olarak değiştirin. Bunu yaptıktan sonra windows xp ile kurulum yapacağınız diski tekrar biçimlendirmeyi deneyin.

Biçimlendirme işlemi ve Kur dosyaları yüklemesi bittikten sonra bilgisayar yeniden başlayacak.

Bilgisayar yeniden başladıktan sonra karşımıza tekrar aynı ekran gelecek. Bu kez Second part of Windows XP Setup‘u seçiyoruz. Ve Windows XP kuruluma başlıyor.

USB Bellekten XP kurmak için birçok yöntem denedim, hepsi farklı farklı sorunlar verdi. Şu an için sorunsuz ve en kolay kurulum yaptığım yol bu. Umarım faydalı olmuştur.
 

GeceYolcusu

Özel Üye
Özel üye
Bu okadar isime yariyacakki anlatamam , Eski resimleri digitalestirmek istiyorum ama kullandigim Win7 64 bit ve kullandigim kablo sorun yaratiyor , yani sadece XP kulanilmasina müsade ediyor. USB de olabilirdi CD yede yüklesem olabilir.
tesekkürler @YoRuMSuZ
 
Top