• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ünlü Fotoğrafçıların Fotoğraflarından Örnekler

kelebek

-ütopik-
V.I.P
HENRI CARTIER BRESSON fotoğrafları:

Henri1.jpg


03.jpg


04.jpg


05.jpg


06.jpg


08.jpg


10.jpg


15.jpg


17.jpg


21.jpg


22.jpg



Henri Cartier Bresson fotograflarinda goruldugu gibi genelde portre calismalarina onem vermektedir. yapmis oldugu asirlik calismalar, su anda avrupanin bir cok fotografcilik okullarinda ders olarak okutulmaktadir.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
ROBERT R. CAPA fotoğrafları:

Yukaridaki fotoğrafı çeken kişiydi Robert Capa; 20. Yüzyıl'ın ilk yarısının koşullarıyla, ne sıkı bir güvenliğe, ne teknolojiye sahip olarak ve ‘‘Fotoğrafınız yeterince iyi değilse, olaya yeterince yakın değilsiniz demektir’’ anlayışıyla, yıllarca üç kıtada beş savaş ve yaklaşık 50 çatışmanın tam ortasındaydı.

İKİ SAVAŞ ARASI HOLLYWOOD

6 Haziran 1944... Robert Capa’nın mavnasına Omaha Sahili’nde bir saldırı oldu. Ateş sürerken kendini güçlükle karaya attı ve 4 rulo filmle hayatının en önemli karelerini çekti.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
JAMES NATCHWEY fotoğrafları:

JN0011SUINGA.jpg


JN0003AFG_107-3FIN.jpg


Nachtwey, fotoğrafladığı onca acıya, yıkıma, dehşete ve şiddete karşı, “Homo homini lupus” (İnsan, insanın kurdudur) idealist mottosunda vücut bulan, insanın doğuştan içinde kötülük barındırdığını savunan düşünceyle arasındaki mesafeyi bozmamış, insanlığa dair iyimserliğini ve umudunu korumuştur. Belki de Nachtwey’e çalışmalarını sürdürme gücü veren de içinde taşıdığı umuttur.
 
Top