Ulusal Köy Kütüphaneleri

cırcırböcee

V.I.P
V.I.P
Amaç, Türkiye de okuyan, araştıran, sorgulayan bireyler yetiştirmek, insanları okumaya, öğrenmeye teşvik etmek ve insanların kitap okuyabilmelerine ortamlar hazırlamaktır. Kitaba ihtiyacı olanlar ve sahip oldukları kitaplara artık ihtiyaçları olmayan kişileri ve kurumları birbirlerine bağlayan bir köprü görevini üstlenmektir. Ve bu köprü üzerinden dayanışma ve yardımların sürekliliğini sağlamaktır.

Bir toplumun çağdaş medeniyetler düzeyine çıkma ülküsüne ulaşması için yapması gereken ilk şey aydınlanmadır. Aydınlanmanın olabilmesi için de gerçekleştirilmesi gereken ilk adım “okuma” nın sağlanmasıdır.

Bilindiği gibi, Kuran-ı Kerim'in ilk ayeti de “OKU” dur.

Eğer okuyan bir toplum değilseniz, aydınlanma ya da gelişmeden bahsetmeniz söz konusu olamaz. Bu nedenle, insanlarımız için yapmamız gereken ilk iş, okumalarını sağlayacak koşulları oluşturmaktır. Bu bağlamda bakıldığında özellikle köylerimizdeki olanakların büyük oranda nerdeyse bir “hiç” düzeyinde olduğu açık bir gerçektir. Hatta bu konuda çaresiz ve ümitsiz bir bekleyiş içinde olduklarını da söyleyebiliriz.

Sosyal sorumluluk duygusunu taşıyan herkesin konuya ilgi göstermesi ve bu konuda yapılacakları desteklemesi mutlaka ödenmesi gereken bir vatan borcudur.

Bu projeyle kitaba ve kütüphaneye gereksinimi olan köylerle onlara destek olmak isteyen insanlarımız arasında bir köprü oluşturmak ve bu faaliyetler için zorunlu ve gerekli olan koordinasyonu sağlamak hedeflenmiştir.

Gerekli desteklerin verilmesi durumunda bu projenin en büyük sosyal ve toplumsal içerikli projelerden birisi olacağı öngörülmektedir.

“İmece, yardımlaşma, paylaşma” toplumsal dayanışma kültürümüzün ortak paydasıdır. Dayanışmada “güven duygusu” işbirliği ve hizmet anlayışının temelidir.
 
Top