Ülkemizde en çok izlenen yabancı filmler

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Derlemiş olduğumuz yerli ve yabancı filmler listelerini karşılaştırdığımızda, ülkemizde en çok izlenen yapımların yerli filmler olduklarını sizler de görebilirsiniz. Fakat yabancı yapımlar da küçümsenmeyecek kadar çok seyirciye ulaşmayı başarmışlar. Karşınızda Türkiye’de en çok izlenen yabancı filmler listesi;


20. Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: Force Awakens)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,1 Milyon


Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: Force Awakens)


40 yıllık efsanevi bir seri olan Yıldız Savaşları (Star Wars), 2015 yılında Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: Force Awakens) filmiyle yeniden dirildi. Halihazırda gişe rekorları kıran bu yapım Türkiye’de de fazlasıyla sevildi. Ülkemizde 1,1 milyon seyirciye ulaşan serinin yedinci filmi, Türkiye’den 17,1 milyon liralık hasılat elde etmeyi de başardı.


19. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,1 Milyon


Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War)


Ülkemizde Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı adıyla 2016 yılında vizyona giren Captain America: Civil War da Türkiye’de başarıya ulaşan yabancı filmlerden biri olarak listemize adını yazdırıyor. Vizyonda kaldığı 8 hafta boyunca 1,1 milyon Türk seyircisi tarafından izlenen ve 14.8 milyon dolarlık gişe hasılatına imza atan bu Marvel Comics filmi de sevilen yapımlardan biri olarak karşımıza geliyor.


18. Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,1 Milyon


Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)


Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean) serisinin dördüncü filmi olan Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides); Türkiye’de vizyona giren 2011 yılının en başarılı yabancı filmlerinden biri olarak karşımıza geliyor. 29 haftada 1,1 milyonun üzerinde seyirciye ulaşmakla kalmayıp, 13,1 milyon liralık hasılatın da sahibi oluyor.


17. Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and Philosopher’s Stone)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,1 Milyon


Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and Philosopher’s Stone)


Harry Potter serisinin ilk filmi olan Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and Philosopher’s Stone), 1 Şubat 2002 tarihinden itibaren Türkiye’de gösterime girdi. Kısa sürede unutulmaz filmler arasına adını yazdıran bu yapım; ülkemizde 1,1 milyonun üzerinde seyirciye ulaşarak, 3,9 milyon liralık hasılat elde etmeyi başardı.


16. Deadpool
Toplam Seyirci Sayısı: 1,1 Milyon


Deadpool


12 Şubat 2016 tarihinde Türkiye’deki izleyicilerle buluşan Deadpool, beklentilerin üzerinde bir başarıya imza attı. Yine bir Marvel Comics çizgi romanından uyarlanan bu yapım, toplamda 10 hafta vizyonda kaldı. Gösterimde olduğu süre boyunca Türk sinemalarında 1,1 milyonun üzerinde seyirciyi ağırlayan Deadpool, 14.2 milyon liralık hasılat elde ederek de Türkiye’de en çok izlenen yabancı filmlerden biri olmayı başardı.


15. Karlar Ülkesi (Frozen)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,2 Milyon


Karlar Ülkesi (Frozen)


Şimdi listemize başarılı bir animasyon filmiyle devam ediyoruz. Görsellerinin ve konusunun yanı sıra müzikleriyle de fark yaratan 2013 yapımı Karlar Ülkesi (Frozen) filmi, büyük küçük her yaştan sinemaseverin beğenisini kazanmayı başardı. 35 haftanın sonunda 1,22 milyon seyirciyi ağırlayan bu animasyon filmi, 13,3 milyon liralık gişe hasılatının da sahibi oldu.


14. Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,3 Milyon


Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron)


Görünen o ki Marvel çizgi romanlarından uyarlanan filmlerin her biri ülkemizde de oldukça seviliyor. İlk olarak 2012 yılında seyirci karşısına çıkan Yenilmezler (Avengers), 2015 yılında ise ikinci filmi Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron) ile harikalar yaratmıştı. Sadece 12 haftada 1,3 milyon izleyiciye ulaşmakla kalmayıp, 15,6 milyon liralık hasılatın da kazananı olan bu süper kahraman filmi de en çok izlenen yapımlar arasına adını yazdırıyor.


13. Moana
Toplam Seyirci Sayısı: 1,3 Milyon


Moana


23 Kasım 2016’da ABD’de, 20 Ocak 2017 tarihinde ise Türkiye’de seyircilerle buluşan Moana, yılın en başarılı animasyon filmlerinden bir tanesiydi. Ülkemizde 11 hafta vizyonda kalan ve 1,3 milyon seyirciye ulaşan Moana, bu kısa sürede 16,5 milyon liralık gişe hasılatını da elde etmeyi başarmıştı.


12. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 ve 2 (Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 and 2)
Toplam Seyirci Sayısı: 2,8 Milyon


Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 ve 2 (Twilight Saga: Breaking Dawn)


Tüm dünyada ve özellikle de ülkemizde oldukça yoğun bir ilgiyle karşılanan Alacakaranlık Efsanesi (Twilight Saga) serisi, son iki filmiyle gişede büyük bir başarıya ulaştı. 2011’de vizyona giren Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 (Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1) filmiyle 1,4 milyon seyirciye ulaşıp, 12,2 milyon liralık hasılata imza attı. Son filminde de 1,4 milyon izleyiciyi ağırlayan bu yapım, 13,1 milyon liralık gişe hasılatının da sahibi oldu.


11. Altıncı His (Sixth Sense)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,4 Milyon


Altıncı His (Sixth Sense)


4 Şubat 2000 tarihinde Türkiye sinemalarında vizyona giren Altıncı His (Sixth Sense), gelmiş geçmiş en başarılı filmler arasında gösterildi. Ülkemizde de dönemin ve tüm zamanların en çok izlenen yabancı filmlerinden biri olmayı başaran Altıncı His, 38 haftada 1,4 milyonun üzerinde seyirci ağırladı. Ayrıca 2,6 milyon liralık hasılatın da kazananı oldu.


10. Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,5 Milyon


Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice)


Marvel Comics’ten sonra DC Comics filmiyle listemize devam ediyoruz. 25 Mart 2016 tarihinde Türkiye’de vizyona giren ve büyük bir beğeni toplayan Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice) filmi de en çok izlenenler arasında yer alıyor. Gösterimde kalmış olduğu 15 hafta sonunda yaklaşık 1,5 milyon seyirciyi ağırlayan bu film, 19,4 milyon liralık hasılatıyla da dikkat çekmeyi başardı.


9. Matrix 1 ve 2
Toplam Seyirci Sayısı: 2,9 Milyon


Matrix serisi


Unutulmaz seri filmlerden biri olan Matrix ilk olarak 3 Eylül 1999 tarihinde ülkemize gelmiş ve 54 hafta sonunda 1,4 milyon izleyiciyi ağırlayıp, 2,1 milyon liralık hasılat elde etmişti. İlk filmiyle büyük bir beğeni toplayan bu üçlemenin ikinci devam filmi olan Matrix Reloaded ise 2003 yılına damgasını vurup, 1,5 milyon seyirciye ulaşarak, 7,8 milyon liralık gişe hasılatının da sahibi olmuştu.


8. 2012
Toplam Seyirci Sayısı: 1,5 Milyon


2012 filmi


2009 yılında gösterime giren 2012 adındaki Roland Emmerich filmi, çok fazla beğenilmemiş olsa da gişenin tozunu attırmayı başarmıştı. Vizyonda kalmış olduğu 25 hafta boyunca zirveyi terk etmeyen bu yapım; toplamda 1,5 milyon seyirciye ulaşarak, 13,3 milyon liralık hasılatın da kazananı oldu.


7. Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (The Hobbit: The Battle of Five Armies)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,6 Milyon


Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (The Hobbit: The Battle of Five Armies)


Yüzüklerin Efendisi serisinden sonra merakla beklenen yeni Peter Jackson serisi Hobbit’in son filmi, gösterişli savaş sahneleri ile hayranlık uyandırmayı başarmıştı. Destansı bir maceranın sona erdiği 2014 yapımı Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (The Hobbit: The Battle of Five Armies), ülkemizde de sevilen yabancı filmlerden biri oldu. 12 haftada 1,6 milyon seyirciye ulaşan bu Hobbit filmi, 20,1 milyon liralık da gişe hasılatı elde etti.


6. Truva (Troy)
Toplam Seyirci Sayısı: 1,7 Milyon


Truva (Troy)


Ülkemiz topraklarında gerçekleştiğine inanılan İlyada destanından sinemaya uyarlanan 2004 yapımı Truva (Troy) filmi, gerek konusu gerekse güçlü oyuncu kadrosuyla merak uyandırmıştı. Türkiye’de “Çorum” versiyonuyla da unutulmazlar arasına giren Truva, 1,7 milyon seyirciye ve 10 milyon liralık hasılata ulaşmayı başarmıştı.


5. Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) Serisi
Toplam Seyirci Sayısı: 4,6 Milyon


Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) Serisi


Gelmiş geçmiş en başarılı üçlemelerden biri olan Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings), ilk olarak 2001 yapımı Yüzük Kardeşliği filmiyle karşımıza gelmişti. Türk sinemalarında toplamda 1,8 milyon izleyiciyi ağırlamakla kalmayıp, 6 milyon liralık hasılata da imza atmıştı. 2002’de vizyona giren İki Kule filmi ise 1,5 milyon seyirciye ulaşıp, 6,5 milyon liralık hasılat elde ederken; üçlemenin son filmi olan 2003 yapımı Kralın Dönüşü 1,3 milyon izleyiciyi ağırlamış ve 7,5 milyon liralık gişe hasılatının kazananı olmuştu.


4. Buz Devri (Ice Age) 3 ve 4
Toplam Seyirci Sayısı: 3,3 Milyon


Buz Devri (Ice Age)


Buz Devri (Ice Age) 3 ve 4Çocuklar kadar yetişkinlerin de severek izledikleri bir animasyon serisi olan Buz Devri (Ice Age); özellikle de Türkçe dublaj haliyle hayranlığımızı daha da pekiştirmeyi başarmıştı. İlk olarak 2002 yılında izleyici karşısına çıkan ve daha sonra benzersiz bir seri haline gelen Buz Devri, ülkemizde üçüncü filmi olan Dinozorların Şafağı ile 1,4 milyon seyirciye ulaşmış ve 11,5 milyon liralık hasılat toplamıştı. Devamında gelen dördüncü film Kıtalar Ayrılıyor ise 1,9 milyon seyirciye ulaşarak, Türkiye’de en çok izlenen yabancı filmlerinden biri haline geldi ve 66 haftada 18,5 milyon liralık hasılat yaptı.


3. Avatar
Toplam Seyirci Sayısı: 2,5 Milyon


Avatar


Hem dünyada hem de Türkiye’de tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasında ilk sıralara adını yazdıran 2009 yapımı Avatar, rekor sahibi bir gişe canavarı olarak karşımıza geliyor. Türk sinemalarında görmüş olduğu yoğun ilgiyle ilk üç içerisinde yer alan bu James Cameron filmi; vizyonda kalmış olduğu süre boyunca 2,5 milyon izleyiciye ve 26,6 milyon liralık hasılata ulaşmayı başardı.


2. Titanik (Titanic)
Toplam Seyirci Sayısı: 2,9 Milyon


Titanik (Titanic)


Yine benzersiz bir James Cameron filmiyle listemize devam ediyoruz. Tam 20 yıldır gelmiş geçmiş en çok izlenilen filmler arasında zirvede yer alan ya da zirveye ortak olan Titanik (Titanic), vizyona girdiği tarihlerde ülkemizde de yoğun ilgiyle karşılaşmıştı. Tamı tamına 181 hafta boyunca Türk sinemalarında gösterilmeye devam eden Titanik, 2,9 milyon seyirciye ulaşmakla kalmayıp, 2,6 milyon liralık gişe hasılatının da sahibi olmuştu.


1. Hızlı ve Öfkeli 7 (Furious 7)
Toplam Seyirci Sayısı: 3 Milyon


Hızlı ve Öfkeli 7 (Furious 7)


3 Nisan 2017 itibariyle Hızlı ve Öfkeli 8 filmi gösterime girdi. Serinin sekizinci filminin de 2015 yılında vizyona giren Hızlı ve Öfkeli 7 (Furious 7) kadar başarılı olup olmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. Paul Walker’ın son filmi olarak karşımıza gelen bu yapım, Türk sinemalarında en fazla seyirciye ulaşan yabancı film unvanının sahibi oldu. Sadece 14 haftada 3 milyon izleyiciyi ağırlayıp, 32,1 milyon liralık hasılat elde eden Hızlı ve Öfkeli 7, kendisini Türk sinemaseverlere fazlasıyla sevdirmiş gibi görünüyor.
 
Top