Twitter'da Birini Takip Etmeyi Nasıl Bırakırım?

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Twitter'da birini takip etmeyi nasıl bırakırım
Bazen takip ettiğiniz hesapların listesi biraz hantallaşabilir. Neyse ki birini takip etmeyi bırakmak da takip etmek kadar kolay. Bu makalede şunları öğrenebilirsiniz:

  • "Takip ettikleri" sayfanızdan takibi bırakma
  • Bir kullanıcının profil sayfasından takibi bırakma
  • Mobil cihazınızdan bildirimleri kapatma (takibi bırakmanızı sağlamaz)
  • Birini takip etmeyi bırakmak için sebepler
Not: Birini "takip ettikleri" listenizden çıkarmak, bu kişinin güncellemeleri artık internetten veya mobil cihazınızdan size ulaşmayacak demektir.

"Takip ettikleri" sayfanızdan takibi bırakma:

Takip ettiğiniz kişiler listesini kısaltmak için:

  1. Ana sayfa veya profil sayfanızdan Takip ettikleri bağlantısına tıklayın.
  2. Bu listedeki kullanıcıların yanında yer alan mavi 'Takip ediliyor' butonunun üzerine gelin. Butonun rengi kırmızıya dönecek ve üzerinde 'Takibi bırak' yazacaktır.
  3. Bu butona tıklayarak dilediğiniz kullanıcıyı takip etmeyi bırakabilirsiniz.
7NBdf.png


Bir kullanıcının profil sayfasından takibi bırakma:
Bir hesabı takip etmeyi bırakmak için profil sayfasında yer alan mavi 'Takip et' butonuna tıklayabilirsiniz. Butonun üzerine geldiğinizde aşağıda gösterildiği gibi rengi kırmızıya dönecek ve üzerinde 'Takibi bırak' yazacak. Buraya tıklayarak takibi bırakma işlemini tamamlayabilirsiniz.

tAjx1.png


Mobil cihazınızdan bildirimleri kapatma:
Bir kullanıcının güncllemelerini almayı bırakmak için mobil cihazınızdan AYRIL kullanıcıadı veya KAPALI kullanıcıadı yazıp kısa mesaj (SMS) olarak gönderebilirsiniz. Örnek:

  • KAPALI hotellalala
  • AYRIL hotellalala
Not: Bu işlem kullanıcıyı takibi bırakmanızı sağlamaz! Eğer birinin güncellemelerini internetten de almak istemiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek bilgisayarınızdan veya mobil internetten bu kişiyi takip etmeyi bırakmalısınız. İstemediğiniz yanıtları filtrelemek için yanıt ayarlarınızı, takip ettiğiniz herkesin güncellemelerini kısa mesaj (SMS) olarak almak istemiyorsanız hesaba göre cihaz ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Neden birini takip etmeyi bırakmak isterim?

  • Herhangi bir sebepten dolayı
  • Genellikle kullanıcılar birinin tweetlerini kendi zaman akışlarında daha fazla görmek istemediklerinde onları takip etmeyi bırakırlar ama istedikleri zaman yine de bu hesapları görüntüleyebilirler.
  • Birini takip etmeyi bıraksanız bile profil sayfasını ziyaret ederek birinin tweetlerini görebilirsiniz (tweetleri korumalı değilse).
  • Eğer birini takip etmeyi güncellemeleri spam içerdiği için bırakıyorsanız lütfen Twitter'da spam bildirme konusunda yönlendirmelerimizi okuyun.
  • Bir kullanıcının sizi takip edemeyeceğinden emin olmak istiyorsanız lütfen Twitter'da kullanıcı engelleme talimatlarımıza göz atın.
 
Top