Twitter, 2020'nin 'En'lerini Açıkladı: İşte En Çok Konuşulan Konu ve Paylaşımlar

Enda

Neylersin!!!
V.I.P


Twitter, 2020'nin trend etiketlerini ve en çok beğenilen paylaşımlarını açıkladı. Twitter tarafından paylaşılan veriler, insanların her gelişmeyi tartışmak için, Twitter'a gittiğini gösteriyor. Ancak kullanıcılar en çok, 2020'nin bir numarası olan koronavirüs pandemisini Twitter'da konuştular.

Twitter tarafından paylaşılan veriler, kullanıcıların hemen her gelişmeyi tartışmak için bu platformu tercih ettiklerini gösteriyor.


2020 yılı, en çok da koronavirüs pandemisinin konuşulduğu bir yıl oldu. Bu durum, Twitter'ın açıkladığı verilere de yansıdı. Kullanıcılar, bu yıl en çok da "COVID19" ve türevlerinden oluşan konu etiketlerini kullanarak paylaşımlar yaptılar. Ayrıca kullanıcılar, COVID19'la ilgili yapılan paylaşımları da 400 milyondan fazlakez retweetlediler.

2020'nin en popüler paylaşımı, Chadwick Boseman'ın vefat haberiydi​

Twitter

Marvel hayranları, birkaç önce oldukça üzücü bir haber aldılar. Bu haber, Black Panther'la özdeşleşen dünyaca ünlü oyuncu Chadwick Boseman'ın ölümüydü .İşte bu beklenen ancak zamansız gerçekleşen ölümle ilgili yapılan resmi paylaşım, Boseman'ın ailesi tarafından, Boseman'ın Twitter hesabından yapılmıştı. Tüm zamanların en çok beğeni alan tweeti olarak tarihe geçen paylaşım, haliyle 2020'nin de en popüler paylaşımı olmuş oldu. Bu paylaşım an itibarıyla 7,5 milyon beğeni, 2,1 milyon retweet aldı.
Chadwick Boseman

Siyaset, Twitter'ın gündemini de doğrudan etkiledi​

Twitter tarafından paylaşılan verilere göre 2020'nin en popüler ikinci konu etiketi, "#BlackLivesMatter" oldu. George Floyd isimli bir kişinin ABD polisi tarafından öldürülmesi üzerine paylaşılmaya başlayan etiket, Twitter kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanıldı. Ayrıca George Floyd'un kendisi de Twitter'ın en popüler isimleri arasına girdi. Floyd'la ilgili atılan tweet sayısı, merhumun en çok konuşulan üçüncü kişi olmasını sağladı.

Twitter'ın konuştuğu tek olay, George Floyd değildi. ABD'deki seçim süreci de Twitter kullanıcılarının önemli bir gündem maddesi oldu. Hatta Donald Trump, 2020'nin en çok konuşulan ismi olarak tarihe geçti. Ancak seçimi kazanan Joe Biden, "en çok beğenilen tweet"ler alanında da Donald Trump'ı alt etmeyi başardı. Biden'ın ekibinden Kamala Harris'in "We did it" (Yaptık, başardık) paylaşımı yılın en çok beğenilen tweetlerinden bir tanesi oldu. Bu paylaşım, an itibarıyla 3,3 milyon kullanıcı tarafından beğenilmiş durumda.

Twitter kullanıcıları, karantina günlerinde eğlenmeye çalıştılar​

Twitter

Koronavirüs pandemisi nedeniyle hayatımıza giren olaylardan bir tanesi de günlerce eve kapanmak zorunda olduğumuz karantina günleriydi. Twitter kullanıcılarıysa o günlerde, kendilerine eğlenecek bir şey bulmaya çalıştılar. Bu bağlamda da en çok beğenilen paylaşımlardan bir tanesi, bir kullanıcının karantina eğlencesiydi. Çorap kuklayla yoldan geçen arabaları yakalamaya çalışan kullanıcı, 3 milyon civarı beğeniyle yılın enleri arasına girmeyi başardı

Alıntı
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Twitter ne kadar eğlenceli olursa olsun hiç hoşuma gitmedi kullanmıyorum kullanmayacağım da.
 
Top