• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Türkiye'yi Bir Kurum Daha Haritalardan Sildi!

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Bu Sıralar Moda Oldu: Türkiye'yi Bir Kurum Daha Haritalardan Sildi! [Güncelleme]

Continental’ın yaptığı hatadan hemen sonra Aisec de ülkemizi dünya haritasından çıkardı.

Kısa süre önce ülkemizde de faaliyet gösteren dünyaca ünlü lastik firması Continental’ın bir reklam videosunda Türkiye’ye yer vermediğini görmüştük. Daha sonrasında bunun bir hata olduğuna dair özür dileyen Continental, bunun yapılmaması gereken, kabul edilemez bir hata olduğunu anlamıştı. Bu olayın ardından şimdi de bir başka firma ülkemizi haritasından sildi.

Çoğunuzun ismini bilmediği Aiesec, ülkemiz dahil 127 ülkede 2400’den fazla üniversitede öğrencilere yurt dışında staj imkanı tanıyan bir kuruluş. 1954’ten beri Türkiye’de hizmet veren Aiesec, geçtiğimiz ay Hollanda’da bir seminerde hizmet verdiği ülkeleri göstermek için bir harita açıyor. Tahmin edeceğiniz üzere bu haritada Türkiye haritası yok. Psikolata isimli Ekşi Sözlük yazarının arkadaşının da bulunduğu seminerde arkadaşı bu duruma tepki göstermesine rağmen, bu durumun kendi ellerinde olmadığını, ilgili kurumlara ileteceklerini söylüyor ve gidiyorlar.

fb27138d4a53ffa9ec0d313e2cc7a65917487844.png


Konuyu öğrendikten sonra bu kuruluşun 127 ülkedeki web sayfasını kontrol etmeye başladığını belirten Psikolata, toplamda 33 ülkenin web sayfasında yer alan haritalarda Türkiye’nin bulunmadığını fark ediyor. (bkz. ) Bu sayıyı aktif sayfa sayısına göre kıyaslarsak oran oldukça yüksek gözüküyor.

8ecaa5e16af2db20cef98cb2b19549c70b22b927.jpg


Bu durumun ortaya çıkmasından sonrasında bir açıklama yapan AISEC, Türk vatandaşlarından özür dilediğini ve bunun teknik bir sorun olduğunu açıkladı. 2016 şablonunda Türkiye haritasının olmadığını açıklayan AISEC, 2017 şablonunda bunun düzeltildiğini, ancak bütün sitelerinin bu şablona geçmediğini açıkladı.

70 yılı aşkın bir süredir küresel olarak hizmet veren AISEC, kültürler arası, nesiller arası bölünmeleri kırıp, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim, din veya ulusal ve sosyal köken ne olursa olsun ayrım yapmayacağını söyleyen bir kuruluş. Belki tek başına bu olay olsaydı ülkemiz daha az önemserdi, ancak bütün bu olayların arka arkaya gelmesi Türk halkının da canını sıkmaya başladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de bu olaylar bir hatadan mı ibaret, yoksa işin içinde daha farklı oyunlar mı var? Yorumlarınızı bekliyorum.

Güncelleme: E-posta yolu ile bizlere ulaşan AISEC Türkiye, konu hakkında bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde:

AIESEC, Türkiye’yi Haritadan Silmedi
Bazı AIESEC ülkelerinin bağımsız bazı websitelerinde farkedilmeden Türkiye’nin yer almadığı haritalara yer verilmiştir. Liderler yetiştiren dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak 126 ülkede faaliyet gösteren ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmayı amaç edinen AIESEC Global’in websitesinde (aiesec.org) Türkiye haritası yer almaktadır.

AIESEC Global’in websitesinden bağımsız bazı ülke websitelerinde böyle bir dikkatsizlik yapıldığı gözlemlendi ve gerekli kişi ve kurumlar AIESEC Türkiye tarafınca uyarıldı. AIESEC Global Halkla İlişkiler Direktörü Joaquim Sanvictores “AIESEC ulusal websiteleri global AIESEC markasını temsil etmemektedir, Türkiye’nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir. Yapılan hatalar en kısa sürede düzeltilecektir.” şeklinde açıklama yaptı.

AIESEC Türkiye Halkla İlişkiler Direktörü Çağla AKBAŞ “Türkiye’nin AIESEC websitesindeki haritadan silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. AIESEC Türkiye globalde top 7 en iyi AIESEC ülkesinden biridir ve Kolombiya’da gerçekleşen AIESEC Uluslararası Kongresi’nin en önemli ödülü olan Genç Liderlik Hareketi Ödülünü alarak 126 AIESEC ülkesinin en iyisi seçilmiştir. Global arenada Türkiye’nin yok sayılması gibi bir durum söz konusu değildir, yapılan hatanın hemen düzeltilmesi için gerekli adımlar atılmıştır. Yaşanılan bu talihsizlik ile ilgili herkesten özür dileriz.”

Webtekno
 
Top