Türkiye’nin en iyi golf sahaları

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
Efsane oyuncu Tiger Woods’un üst üste iki yıl Türkiye’ye gelerek turnuvaya katılması dünya golfçülerinin gözlerini ülkemizdeki sahalara çevirdi.


En eskisi 20 yıllık sahalarda geçen yıl 600 bin raund oyun oynandı. Golf Dünyası dergisi editörleri Türkiye’nin en iyi golf sahalarını sıraladı.

EN HAVALI
Antalya Golf Kulübü
Akkanat Holding’e ait Antalya Golf Kulübü’nün içinde Sultan ve Pasha sahaları bulunuyor. Pasha, genelde düşük handikaplı oyunculara uygun. Göl ve su engelleriyle bezeli Sultan ise ustalığını kanıtlamak isteyenler için. David Jones’un tasarladığı 6477 metrelik sahanın yanıbaşında Kempinski Hotel The Dome villaları bulunuyor. İki yıl önce, Tiger Woods dahil dünyanın en iyi yedi oyuncusunun katıldığı THY World Golf Final, Sultan’da oynanmıştı.

EN ZOR
National Golf Kulübü (Antalya)
1994’te Belek’te açılan ilk golf sahası. 18 çukurlu ve Türkiye’nin en zoru. 6279 metre uzunluğundaki 72 par’lık sahayı David Feherty ve David Jones tasarladı. 920 dönümlük arazisi çam ve okaliptüslerle kaplı. En önemli özelliklerinden biri 18’inci çukurun küçük kulüp binasından görülmesi. Defalarca ‘Avrupa’nın En İyi 100 Sahası’ sıralamasına girdi. 2008’den bu yana Avrupa’nın en iyi kadın oyuncularını buluşturan LET Turkish Open’a ev sahipliği yapıyor.

EN DOĞAL
Klassis Golf & Country Club (İstanbul)
Silivri ve Çatalca arasında, 700 dönümlük meşe ormanı içinde. Arazisi engebeli ve zorlu. 1994’te açıldı. 6245 metre (par 73) uzunluğundaki sahanın tasarımı Tony Jacklin’e ait. Dokuz çukurluk bir akademi sahasına da sahip kulüp hafta sonlarında Bulgar golfçüleri ağırlıyor. Son 20 yılda Avrupa Senyörler Turu, Challenge Tour ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kulüpler Kupası gibi zorlu organizasyonlar burada yapıldı.

İSTANBUL’A EN YAKIN
Kemer Golf & Country Club (İstanbul)
Maslak’taki İstanbul Golf Kulübü’nün kapanmasıyla popülaritesi artan kulüp Kemerburgaz’da. Üç yıl önce Demirören Grubu alınca önemli değişim geçirdi. 6300 metre (par 73) uzunluğundaki Kemer Sahası’nın büyük bölümü sık ağaçlarla çevrili. 1996’da açılan sahanın tasarımcısı İngiliz Golf Sahası Mimarları Birliği başkanlarından Joan Dudok Van Heel. USGA karşılaşmalarına uygun yapılmış.

EN DEĞİŞKEN
TAT Golf Kulübü (Antalya)
Hawtree Golf’ün tasarladığı kulübün 27 çukurundan bazıları en güzel Belek manzarasına sahip. 18 çukur parkland ve 9 çukurluk links kombinasyonu golfçülere alternatif sunarken aradaki dere ve göller zorluk derecesini artırıyor.

EN AYDINLIK
Carya Golf Kulübü (Antalya)
Akdeniz kıyısındaki geleneksel İngiliz mimarisine sahip ilk Türk kulübünün tasarımcısı Thomson Perret&Lobb. 7186 metrelik (par 72) şampiyona sahası hafif engebeli kum tepeleri üzerine konumlanmış. 2008’de açıldı, bir yıl sonra Avrupa’da ilk 100 arasına girdi. Dokuz çukuru, gece 120 direkle aydınlatılıyor. Bu açıdan Avrupa’da ilk ve tek.

EN BOL SEÇENEK
Gloria Golf Kulübü (Antalya)
Toplam 45 çukurlu üç sahasıyla her seviyeden oyuncuya alternatifler sunuyor. 2012’deDünya Amatör Golf Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştı. Michel Gayon’un tasarladığı Eski Saha’sı 1997’de açıldı. Görkemli kulüp binasıyla da fark yaratıyor.

EN ÇEVRECİ
Cornelia Golf Kulübü (Antalya)
Nick Faldo’nun tasarladığı 27 çukurlu saha, Belek’te 2006’da açıldı. King, Queen ve Prince sahalarından her biri Par 72, üç farklı 18 delik kombinasyonlarına sahip. Saha Müdürü Dr. Fatih Şen’in çevreci yaklaşımıyla, zararlılara karşı biyolojik mücadele veriliyor. Sahada gübre kullanımı yüzde 60 azaltıldı. Gölet temizliği yosun yiyen bakterilerle yapılıyor.

EN GÖZDE
The Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü (Antalya)
Geçen yıl kasımda Tiger Woods’un da katıldığı THY Open’a ev sahipliği yapan kulüp golf turistlerinin ilgi odağı oldu. İskoç golfçü Colin Montgomerie’nin tasarladığı 104 hektarlık saha, çam ormanı içinde. 6486 metre uzunluğunda (par 72). 2008’de açılan saha, THY Open öncesi 3 milyon dolara yenilenmişti.

EN FARKLI
Lykia Links Golf Kulübü (Antalya)
Türkiye’nin ilk ve tek links (deniz kenarı) golf sahası. Manavgat’ın Köprüçay mevkiinde. Zorlaştırıcı ve ödüllendirici golf deneyimi için, doğal arazi koşullarına sahip. Amerikalı mimar Perry O. Dye tasarladı. Denizden esen meltem sayesinde yaz sıcağında bile golf oynanabiliyor. 6950 metre uzunluğundaki 72 par’lık saha 2012 ve 2013’te ‘Avrupa’nın En İyi 100 Golf Sahası’ arasına girdi.

Hürriyet
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Türkiye bu konuda gerçekten çok iyi. Golf sahalarının genişliği ve güzelliği açısından ilk üçe giren birçok sahası olmasına rağmen tanıtım yeterince yapılmıyor. Bir neden de millet olarak golf sporunu sevmiyoruz, sevemiyoruz tabiatımızla örtüşmüyor maalesef. :)
 
Top