Türkiye'nin en büyük bayrağı Samsun'da dalgalanıyor

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Türkiye'nin en büyük bayrağı Samsun'da dalgalanıyor Türkiye’nin en büyük bayrağı olan bayrak Samsun - Aankara karayolu üzerindeki 116 metrelik direkte dalgalanıyor. Peki bayrağı asan kişinin en büyük hayali nedir?

buyuk-bayrak.jpg


Türkiye’nin en büyük bayrağı Samsun-Ankara karayolu üzerindeki 116 metrelik direkte dalgalanıyor. Samsun’un Kavak ilçesinde Samsun-Ankara karayolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun yanına 2011 yılında dikilen 116 metre uzunluğundaki direğe 2 bin metrekarelik dev Türk bayrağı asıldı.

samsun-bayrak.jpg


YIPRANIRSA MALİYETİ 25 BİN TL​

Paraşüt kumaşından yapılan 2 bin metre kare büyüklüğündeki dev Türk bayrağı, Türkiye’nin en büyük bayrağı olarak biliniyor. Ağırlığı ise 450 kilogram olan bayrağın özel terzisi bulunuyor.

Yıprandığı durumlarda ise yaklaşık 25 bin TL’lik bir maliyetle yenileniyor. TEK İSTEĞİ... Samsun'daki Türk bayrağı ilgili bilgi veren bir akaryakıt firmasının yöneticisi Yusuf Kesler, "Bayrağımız 2011 yılında yapıldı. Direk uzunluğu 116 metre, bayrak büyüklüğü ise 2 bin metre karedir. Bayrağımız konumu itibarıyla yüksek olduğu için daha fazla esintiye maruz kalıyor. Tabii ki bayrak çok gurur verici bir simgedir. Bayrağın kendi özel terzisi var. Yıprandığında değiştiriyoruz. Her bayrak değişmesinde ortalama 25 bin TL kadar bir maliyeti oluyor. Yoldan geçen insanlar bayrağı görünce istasyonumuzu ziyaret ediyor. Bayrak ile fotoğraf çektiriyorlar. Burası Türkiye'de çok bilindik bir yer. Türkiye'nin dalgalanan en büyük Türk bayrağı burada. Çevre noktasında daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Burayı ziyaret eden insanlardan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu bizi daha da heveslendiriyor. Bayrağın bulunduğu platform içerisinde kadın ve erkek mescidi bulunuyor. Bir gün inşallah bu bayrağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile göndere çekmek nasip olur" dedi.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Türkiye'nin en büyük bayrağı, Samsun'un Kavak ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun içerisinde 116 metrelik direkte dalgalanıyor. Bulunduğu konumdan dolayı rüzgardan etkilenen bayrağın belli aralıklarla bakımının yapılması gerekiyor. 450 kilogram ağırlığındaki bayrak ilk olarak direkten indiriliyor. Akabinde getirilen özel terzisi bayrağın yırtılan kısımlarını burada dikiyor. Sabah saatlerinde başlayan dikim işlemi akşam saatlerine kadar sürüyor. Temizlik ve diğer bakımlarının yapılmasının ardından 20 kişilik bir ekiple bayrak tekrar göndere çekiliyor. Yoldan geçenler ise devasa bayraktan gözünü alamıyor.

Bayrağı görmek için Almanya'dan geldiler

Almanya'da yaşayan gurbetçi Zuhal ve Orhan Akyüz çifti Türkiye turnesine çıktı. Samsun'a, Türkiye'nin en büyük bayrağını görmek için gelen çift, büyük bir sürprizle karşılaştı. Bayrağın göndere çekilme anına denk gelen çifte, akaryakıt işletme sahibi Yusuf Kesler jest yaptı. Bayrağı göndere gurbetçi çiftle birlikte çekti. Çift ise gözyaşlarını tutamadı.

"Bayrağı ait olduğu yere çekmek boynumuzun borcudur"

Bayrağın her hafta bakımının yapıldığını söyleyen akaryakıt firmasının yöneticisi Yusuf Kesler, "10 yıl önce bayrağımızı göndere çekmek için çalışmalara başlamıştık. 2 aylık bir süreç içerisinde bayrağı göndere çektik. 2 ayda bir bayrağımız yenileniyor. Rüzgarın çok olduğu zamanlarda bayrağın deforme olması halinde tadilatının yapılması boynumuzun borcudur. Bayrağımızın 7-8 gün arayla bakımı yapılıyor. Bizler Türk bayrağını bir gelinlik gibi gördüğümüz için tekrar tamir ederek ait olduğu yere çekmek için mücadele veriyoruz. İnşallah bir gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile bayrağı göndere çekeriz" dedi.
Bayrağın özel terzisi Ömer Yetik ise, "Günün belli saatlerinde gelerek bayrağımızı tamir ediyoruz. Buradaki arkadaşlar da yardım ediyor. 3-4 saat sürdüğü zamanlar da oluyor" diye konuştu. Bayrağı göndere çekilirken duygulan Zuhal ve Orhan çifti ise bu ana şahitlik ettikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Furkan Abrek Ünal
 
Top