Türkiye'deki Depremleri Işık Hızında Haber Veren Uygulama

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Türkiye'deki depremleri daha detaylı bir şekilde gözlemlemenin yanı sıra geri bildirim vererek araştırmalara katkı sağlama imkanını kullanıcılarına sunan Deprem Bilgi Sistemi isimli uygulama yayınlandı.


Türkiye, konumu itibarıyla bir deprem bölgesi olarak adlandırılıyor ve ülkemizde depremler sıklıkla yaşanıyor. Gerek depremlerin takibi gerek erken uyarı ve güçlendirme konusunda çalışmalar düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, yeni bir mobil uygulama yayınladı.
Deprem Bilgi Sistemi isimli uygulama, hem Android hem de iOS platformlarda indirilebilir durumda. Uygulamayı indiren kullanıcılar, Türkiye ve yakın çevresinde gerçekleşen depremler hakkında bilgi alabilecek ve Türkiye'nin depremsellik tarihinin verilerine de ulaşabilecek. Kullanıcılar aynı zamanda bulundukları konumda daha önceden meydana gelmiş depremleri de görüntüleyebilecek.
deprem uygulaması

Tüm bunların yanı sıra uygulama, kullanıcıların geri bildirim vermesine de olanak sağlıyor. Deprem Bilgi Sistemi isimli uygulama elektronik cihazlarında yüklü olan kişiler, depremi nasıl hissettiklerine dair Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne bilgi verebiliyor. Bu sayede depremin nereye ne kadar hasar verdiğinin tespiti de daha kolay hale geliyor.
mobil uygulama




Hem bilgi alabileceğiniz hem de bilgi verebileceğiniz Deprem Bilgi Sistemi isimli uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.


 
Top