• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Türkiye, Uluslararası Intel ISEF Yarışmasında Dünya Dördüncüsü Oldu

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Lise öğrencilerinin katıldığı uluslararası teknoloji ve bilim yarışması ISEF’te Türkiye; iki adet dördüncülük, bir adet de özel ödülün sahibi oldu.


Dünyanın en büyük liselerarası bilim yarışması olan Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı (ISEF) sonucunda Türkiye iki adet dördüncülük ve bir adet özel ödülle eve döndü. Geçtiğimiz gün Arizona’da gerçekleşen ödül töreninde gurur verici kareler yaşandı.




Uluslararası Intel ISEF yarışmasında arkadaşım Zeynep Dikle ile birlikte Sistem Yazılımları kategorisinde Dünya 4.'sü olduk.
Türkiye bu sene 2 tane 4.'lük ve 1 tane de özel ödül kazandı.






Aldığımız ilk dördüncülük, Arda Mavi ve Zeynep Dikle’nin Sistem Yazılımları kategorisindeki projesiyle geldi. Projelerinde kendi oluşturdukları veri setlerini kullanarak gerçek zamanlı bir işaret dili oluşturdular.
c2ecab11458e5e7a8e3d50fe79bae94bdec0359c.jpeg




Bu dördüncülüğün yanı sıra bir adet daha dördüncülük kazanan ülkemize bir adet de özel ödül geldi. Amerikan Meteoroloji Topluluğu (AMS) için geliştirilen ‘Mobil Hava Durumu İstasyonu ve Veri Bankası’ projesiyle Özel Anabilim Anadolu Lisesi’nden Aslı Doğu ve Berk Alaattin Bektemur, birincilik ödülünü kazandı.
eab25701bb1fcac264905fe37c2e863582f2158f.jpeg
 
Top