Türk Bayrağı'nın Önemi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Türk bayrağı her zaman Türk milleti için önemi anlamı çok derindir. Türk bayrağı oluşumu çok zor savaşlar neticesinde meydana gelmiştir. Genel olarak şunu diyebiliriz ki Türk bayrağı önemi, binlerce şehit toprağımızın mücadelesi bu hususta ki Türk Bayrağı'nın önemini en güzel şekilde ifade eder.

Türk Bayrağı'nın Önemi


Türk bayrağı, ulusumuzun şeref simgeleri olan hilal ve yıldızı ile dünyada ve ülkeler arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin şeref ve onurunu büyük bir inançla simgeleyen şeref abidesidir. Ülkemizin ulusal değerlerini taşımaktadır, geçmişte yaşadığımız savaşların ve cephelerde daima hürce dalgalanan milletimizin şanlı bayrağıdır. Kötü günde iyi günde daima her yerde bizi uluslar arası göklerde temsil eden ulusumuzun şeref simgesidir. Türk Bayrağının ülkemizce önemini anlatmaya çalışırsak; kısaca bu gün Türk bayrağı uğruna şehit verdiğimiz askerlerimizin tabutlarının üzerinde dahi Türk bayrağı örtülmektedir, Bayrağımızın önemini belki bir nebze de olsa bize anlatır…

Nasıl ki okullarda hastanelerde vb. bütün kurum ve kuruluşlarda yer alıyorsa, hayatımızda da büyük bir yere sahip olmakta ve daima göklerde dalgalandırmaktayız. Bilindiği gibi bayrağımızın oluşum şekli aziz şehitlerimizin bedenlerinden akan kanların bir arada toplanmasında ve o an yerdeki kanın üzerinde bir ışık parçası şeklinde görünen hilal ile yıldızın esrarengiz ve göz kamaştıran duruşuyla Türk Bayrağı oluşmuştur, ve bu gün şanlı ve şerefli Türk Bayrağı göklerde dalgalanmaktadır. Türk bayrağı; Devletlerin, milletlerin ulusların halkının sembolü olarak tarif eden değerdir. Birlik ve beraberliğini temsil eden her zaman önemli kutsal manalar ve değerler taşımıştır. Hiç bir bayrağın şekil ve renkleri rastgele meydana gelmemiştir. Türk bayrağı ülke ve milletimizin varlığı ve bağımsızlığını temsil eder.

Türk bayrağının üzerinde ki al renk şehitlerimizin kanını üzerinde ki Hilal ve Yıldız ise bir efsaneye göre cephede şehit olan askerlerin kanının birikimi üzerine gökyüzünde ki Hilal ve yıldızın yansımasından Türk bayrağının oluştuğu yönündedir. Mithat Cemal Kuntay " Bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." dizesinde ki bu satırlar Türk bayrağının tarihine hitaben yazılmıştır. Türk bayrağı tarihinde bir çok zafere tanıklık etmiş ve bir çok zaferde ellerde taşınmış kutsal değerdir. Bayrak üzerine günümüze kadar süregelen bir çok şiir, bir çok anı yazılmıştır. Tarih boyunca bayrak uğruna savaşıldı binlerce şehit verildi Mehmet Akif Ersoy'un "Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor.. Bir hilal uğruna ne güneşler batıyor..." dizesinde ki bu satırlar en güzel anlatımlı Türk bayrağı örneğidir.
 
Top